自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

depress 發表於 18-6-24 16:16
都好,又不如話林鄭係我阿姨,得閒叫埋出黎食餐研究下民生

又得

琥珀宮

depress 發表於 18-6-24 17:21
佢老婆先精彩,一搵到黎大堂,就用口音廣東話罵我大陸妹,罵我老公on x,之後又話我唔係大陸妹係新移民丫 ...

下,自己娶b6仲話憎b6? 咁搞鬼

或者個女人想用招激到佢老公心臟病死,咁咪可以 。。。

複式洋房

tansyneko 發表於 18-6-24 17:57

係呀,超爆,分明係完身份證就以為自己係blue blood既低級大陸人,我真係唔岐視大陸人,因為我識得幾都係有禮貌又有學識,但我岐視呢種低級思維,所以真心著哂,仲要久久不能平伏,點解要收納呢種人做我地同類,仲俾人持著張身份證行兇...

我心諗你咁proud of個香港身份,都好明顯係貪張身份證先嫁呢種人,個仔係咪親生嫁。。。

男爵府

回覆樓主:

算啦!宜家香港人壓力大痴痴地架!我反而同情佢老婆,有個咁嘅燥狂老公,佢老婆應該日常生活中忍得好辛苦下!

複式洋房

tansyneko 發表於 18-6-24 17:57

仲有呢種人,係香港係廢人,冇所事事,一定要踩著啲人先會有啲存在感,佢諗住鬧下B6顯得自己有價值嗎!呢啲先係正令人不安既香港人加大陸人

子爵府

回覆 depress 的帖子

可能係,中左計!好彩我地女性多數動口姐,男人分分鐘打交
不過口舌之爭,俾佢贏又如何!
煩事激親自己

琥珀宮

depress 發表於 18-6-24 18:17
仲有呢種人,係香港係廢人,冇所事事,一定要踩著啲人先會有啲存在感,佢諗住鬧下B6顯得自己有價值嗎!呢 ...

重點佢老婆係b6,但又鬧b6,我諗佢老婆都唔慌開心,但可能又無離婚本錢,咁唯有用合法方法激整死佢。。。

複式洋房

maggie789 發表於 18-6-24 18:17
算啦!宜家香港人壓力大痴痴地架!我反而同情佢老婆,有個咁嘅燥狂老公,佢老婆應該日常生活中忍得好辛苦下 ...

佢老婆好強桿下,絕對唔息事寧人,應該會郁手

題外話
佢地應該都係唔掂先有屋企唔返住間咁差既酒店,個老婆都係勁衰個啲,但帶住個b住埋咁既酒店。。。

複式洋房

tansyneko 發表於 18-6-24 18:26
重點佢老婆係b6,但又鬧b6,我諗佢老婆都唔慌開心,但可能又無離婚本錢,咁唯有用合法方法激整死佢。。。 ...

都有呢個可能,兩個都中意咬住唔放,佢冇打過佢個強勢妻我打死都唔信

複式洋房

Msolivialeung 發表於 18-6-24 18:23
回覆 depress 的帖子

可能係,中左計!好彩我地女性多數動口姐,男人分分鐘打交

係呀,男人十分可能打左,佢可能唔記得左未郁手,仲自己話報警 我話好佢又笠水唔報,我自己就怕俾人話我浪費警力

之後我地要防範,知道佢地既目的了,又學多點處理,我講埋今晚就忘記佢

琥珀宮

depress 發表於 18-6-24 18:31
都有呢個可能,兩個都中意咬住唔放,佢冇打過佢個強勢妻我打死都唔信

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Poyau 發表於 18-6-24 17:06
儍人發現案

傻人有機會發洩開心死

珍珠宮

回覆樓主:

我通常第一句就sorry先。

複式洋房

mariefish 發表於 18-6-24 18:46
傻人有機會發洩開心死

好變態既思維 [/smiley因為呢啲事好high

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

depress 發表於 18-6-24 18:53

剛剛睇埋你講後續果兩公婆既行為,好明白點解你咁嬲,之但係為左保護自己,下次都係唔好出聲急腳走好啲呀,佢呢啲變態好恐怖架

子爵府

回覆樓主:

我今日都差d俾個倒後行嘅媽媽撞倒,因為佢要幫個小朋友拍照,但那是人來人往的橋。人迫人我停唔倒,因為我後面都有人,左右亦好多人,無太多位sip,我見佢無意識睇路,我唯有叫佢小心,點知佢太過入神,定睬我都傻 ,我唯有再大聲叫出嚟,睇路呀~!
佢終於停低,仲睥住我 ! 呢d情況,如果佢學樓主咁鬧我「痴線」,我估我都會著晒火
我只是想分享對方差d被撞倒時的第一個感覺,當然,佢跟住你呢吓又幾恐怖。不過,試吓改掉「衝口而出」的用詞,尤其自己係女人,粗魯之餘遇到誤會就唔好啦!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

depress 發表於 18-6-24 18:53

複式洋房

吉蒂0603 發表於 18-6-24 19:39
我今日都差d俾個倒後行嘅媽媽撞倒,因為佢要幫個小朋友拍照,但那是人來人往的橋。人迫人我停唔倒,因為我 ...

咁你起碼唔係喝人:喂!睇路啦,撞乜x野撞咁掛。分明係蝦我啦,而後面撞lift,恐嚇,吊尾,罵我大陸妹呢啲都證明左,呢啲我相信你就算著左都唔會做掛?好多JM叫我唔好衝口而出,其實我思考緊,個下我都著哂,真係再發生一次我都唔識禁住團火,除非即時react到佢有病唔好理,如果唔係就咁食左佢冇端端罵我,屈住屈住我都會平衡唔到

複式洋房

mariefish 發表於 18-6-24 19:31
剛剛睇埋你講後續果兩公婆既行為,好明白點解你咁嬲,之但係為左保護自己,下次都係唔好出聲急腳走好啲呀 ...

嗯好的,謝謝妳

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

depress 發表於 18-6-24 16:57
多謝,我回多一陣,就會放低,我平時算係幾客氣既人,但我好討厭被欺負既感覺,反擊都有啲大。呢啲事好少 ...

過一個開心嘅星期日夜晚

首頁
45678...9

尾頁

跳至