婆媳關係

跳至

首頁
12345...13

尾頁

已刪除用户

複式洋房

藍尾巴 發表於 18-6-24 05:03
通常你愈唔鍾意我會愈叫 仲特登有咁多人得咁多人時,有咁大聲得咁大聲叫 d人問點解要咁 ...

佢呢啲咁嘅人
如果叫佢大嫂 佢即刻應架
佢就係要面要威ma
如果唔係 都唔會我結婚時 要針茶俾佢條pk la
佢根本都未過門

男爵府

Mavisever 發表於 18-6-24 04:57
而家佢係明知6299 企我呢邊呀!
所以佢先愈做愈多陰濕野
佢根本無放6299 在眼內

既然係咁,大家鬥假,樓上嘅藉口好好,反正個女人口中嘅習俗都可以係作嘅。
希望你唔洗同佢地同住,將來避得就盡避,少見當聽唔到算。6299為個仔好係佢地嘅事,佢地自己忍飽佢。

複式洋房

KILW 發表於 18-6-24 05:07
既然係咁,大家鬥假,樓上嘅藉口好好,反正個女人口中嘅習俗都可以係作嘅。
希望你唔洗同佢地同住,將來避 ...

佢條8婆有個好錫佢嘅老公
一早為左佢 買左樓 同居左好耐啦
我同老公 係結婚 先買樓
我地4個都無同6299 住
但就 6299 講明話 拜山 年30晚 一定要全家人出
即係避唔到同條pk見面架啦
除非我移民啦
我都就快俾佢搞到痴線

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

我愛Corina 發表於 18-6-24 02:36
唔洗開火,笑住咁講,表明你唔會聽佢點,佢再要點你,你都唔好應佢。

咁如到時佢叫影相佬叫妯娌斟茶,應點回呢?部部機影住,咪勢成騎虎?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

heidys 發表於 18-6-24 00:53
咁如到時佢叫影相佬叫妯娌斟茶,應點回呢?部部機影住,咪勢成騎虎?

佢要玩野,咪等部部機影住時話,我結婚時你都未係我亞嫂時針左比你啦,你再飲驚你受唔起呀

伯爵府

回覆樓主

同亜大嫂講你鄉下例系個男入"贅"女家才要妯娌去女家"針"茶?而家系未大佬入贅你地乜家?!

侯爵府

JFL 發表於 18-6-24 09:32
同亜大嫂講你鄉下例系個男入"贅"女家才要妯娌去女家"針"茶?而家系未大佬入贅你地乜家?!
...

個陣我嫁時敬茶只跪雙方父母及父母嘅父母

有d男家阿毛話我點解唔跪我都笑笑口直接講,我父母生我養我而家跪地敬茶好應該,其餘全部都唔會跪,有乜照講,敬唔敬茶跪唔跪自己話事

廢事心裡唔舒服

大宅

回覆樓主:

既然你老公都知道,我覺得冇必要再由6299同你講咩呀當比面6299呢啲說話。根本就應該由老公出面同6299講唔好再委屈個老婆。
6299唔想個大仔難做,但就寧願委屈個細新抱,即係當個細仔無到?做人父母唔好咁偏心好噢…

子爵府

雞蛋公主59 發表於 18-6-24 09:48
既然你老公都知道,我覺得冇必要再由6299同你講咩呀當比面6299呢啲說話。根本就應該由老公出面同6299講唔好 ...

岩呀!喱啲位緊係老公出聲!佢唔保護老婆邊個保護呀?

複式洋房

雞蛋公主59 發表於 18-6-24 09:48
既然你老公都知道,我覺得冇必要再由6299同你講咩呀當比面6299呢啲說話。根本就應該由老公出面同6299講唔好 ...

其實多數男人都嫌呢啲麻煩 唔想嘈
我feel 到如果我再同老公 日日呻
可能就變左我同佢行唔到落去
我唔係8婆果種 成日扮哂好溫柔 好體貼咁
男人都係中意果啲架啦
所以佢老公咪咩都聽哂佢話囉

邊有男人中意

禁止訪問

複式洋房

little06 發表於 18-6-24 10:04
岩呀!喱啲位緊係老公出聲!佢唔保護老婆邊個保護呀?

佢都唔敢dull 口dull 面鬧條8婆呀
因為8婆做所有野都在暗
如果我地鬧佢先 我地在明
就變左我地錯

其實呢啲咁厲害嘅人
我真係唔知點應付

好唔好 同6299 講 一係有佢就無我
一係有我就無佢
唔俾佢入門

複式洋房

Loveille 發表於 18-6-24 10:33
大時大節先見,一年都吾會好多次姐
吾好理佢啦,等佢覺得冇引

唔會無引

我當初就係咁諗 無理到佢

因為佢地層樓痴住6299間屋嘅
所以佢地就成日上去6299度食晚飯嘅
佢就係襯果段時間 日日 幫6299洗腦
如果唔係 都唔會將我婚禮搞成咁啦

所以無得唔理佢架
唔理 佢只會愈囂張

佢而家處於劣勢 無人企佢果邊
佢都竟然搬埋自己阿媽出來 話鄉下有啲咁嘅習俗 要去跟
佢真係從來無將任何人放在眼內
佢就自己永遠高高在上

子爵府

Mavisever 發表於 18-6-24 10:33
佢都唔敢dull 口dull 面鬧條8婆呀
因為8婆做所有野都在暗
如果我地鬧佢先 我地在明

咁佢咁鬼崇做,你當無聽過,佢想你做乜都唔會做。
你緊係唔好咁同6299講有佢冇你啦,咁做你變左衰人。其實我好相信路遙知馬力 日久見人心,你6299都開始知佢係咩人啦,佢落藥講你衰話,正常人都唔會信十足,對你殺傷力會冇咁大。

複式洋房

二小姐 發表於 18-6-24 09:38

個陣我嫁時敬茶只跪雙方父母及父母嘅父母

我果時 佢果邊所有同佢父母同輩嘅長輩 我都有跪
係佢哥 同條8婆 我地係無跪嘅 企喺度嘅

複式洋房

little06 發表於 18-6-24 10:39
咁佢咁鬼崇做,你當無聽過,佢想你做乜都唔會做。
你緊係唔好咁同6299講有佢冇你啦,咁做你變左衰人。其實 ...

但我真係唔想再忍佢

佢真係而家每次單獨見我6299 都講我壞話

真係難保有日 6299又再次俾佢條8婆洗腦

我就日子難過(emoji)

最衰我唔識吓吓串佢T_T

複式洋房

我愛Corina 發表於 18-6-24 09:30
佢要玩野,咪等部部機影住時話,我結婚時你都未係我亞嫂時針左比你啦,你再飲驚你受唔起呀
...

如果到時 佢好多理由 唔針俾我
我可以點出聲呢?

例如佢話 過左吉時呀 如果再針埋俾細佬佢地
會唔好架

咁可以點?

複式洋房

JFL 發表於 18-6-24 09:32
...

我根本無呢個機會講

因為佢呢個要求 唔係對住我講

佢做賤野 次次都係單獨同6299食飯時先講

子爵府

Mavisever 發表於 18-6-24 10:45
如果到時 佢好多理由 唔針俾我
我可以點出聲呢?

其實正常應該都唔駛敬茶俾你,因為你輩分冇高過佢
佢日日搵6299,咁咪睇佢扮得孝順新抱幾耐啦,入左門可能即時變面唔搵6299 呢,除非你6299 大把身家分

首頁
12345...13

尾頁

跳至