自由講場

跳至

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

mercurycc 發表於 18-6-24 10:58
cheers_iris 發表於 18-6-24 10:49
好驚有cancer
不如去照胃啦!上次做身體檢查照胃發現有呢隻菌,

請問邊隻身體檢查可照埋呢隻菌?請介紹,我也想一次check哂

珊瑚宮

cheers_iris 發表於 18-6-24 11:05
請問邊隻身體檢查可照埋呢隻菌?請介紹,我也想一次check哂

我係入院照理胃的,照胃佢一定會攞樣本出來做化驗,醫生份報告攞左2個位置做,話只做一個位唔夠準確喎。
你可以睇下醫院有全身檢查套餐,係醫院做舒服好多。

男爵府

mercurycc 發表於 18-6-24 11:13
cheers_iris 發表於 18-6-24 11:05
我係入院照 ...

多謝你,我search吓

珊瑚宮

始終胃入面情況照係最清楚,好似朋友咁一照原來有幾粒瘜肉。

男爵府

mercurycc 發表於 18-6-24 11:35
始終胃入面情況照係最清楚,好似朋友咁一照原來有幾粒瘜肉。

照胃係咪好辛苦?

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

要隔一個月先做得, 唔係有影響結果架

朝早吹基本上夜晚就有結果, 但化驗所果啲就要等多幾日

珊瑚宮

cheers_iris 發表於 18-6-24 11:40
照胃係咪好辛苦?

一d 都唔辛苦,訓左完全無感覺的,朋友試過政府照,佢話生吞劍咁喎。

侯爵府

HLDMaMa 發表於 18-6-24 08:56

我做咗半年有多,當時係收到廣告信件,

謝謝

複式洋房

2019新春慶豚圓

香港有三分一人原來帶有呢隻菌, 知道之後即刻去吹氣, 啲價錢通常都係~$800, 所以有時要周圍搵下有冇promotion, 後尾搵到間1所做$650, 唔使見醫生所以唔會加醫生費, 做咗放心啲

大宅

2019勳章

hellohoo 發表於 19-2-16 19:37
香港有三分一人原來帶有呢隻菌, 知道之後即刻去吹氣, 啲價錢通常都係~$800, 所以有時要周圍搵下有冇promot ...

你好 请問係邊間做?

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆 haozhi 的帖子

已pm

男爵府

回覆 hellohoo 的帖子

請問可以pm 資料嗎?

別墅

香港有三分一人原來帶有呢隻菌, 知道之後即刻去吹氣, 啲價錢通常都係~$800, 所以有時要周圍搵下有冇promot ...

我都想要資料,thx

複式洋房

2019新春慶豚圓

chloey888 發表於 19-2-17 21:44
回覆 hellohoo 的帖子

請問可以pm 資料嗎?

已pm

複式洋房

2019新春慶豚圓

波耶波羅me 發表於 19-2-18 03:41
我都想要資料,thx

已pm

男爵府

2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

邊間做?

別墅

回覆 cheers_iris 的帖子

又未去到咁嚴重, 至於我發現時係慢性胃炎, 醫生都話冇理既話, 到老時先會嚴重演變成胃癌.
普通胃病係香港好普遍, 如果發現係利隻菌, 食返D 藥就可消除, 唔好自己嚇自己, 做左測試先

男爵府

sugar0325 發表於 19-3-21 17:00

又未去到咁嚴重, 至於我發現時係慢性胃炎, 醫生都話冇理既話, 到老時先會嚴重演 ...

我check咗喇, 我冇呢隻菌, 冇事

別墅

打左麻醉, 全程訓左, 冇知覺

別墅

咁咪好安心曬

跳至