自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

bluetulip 發表於 18-6-25 05:05
你覺得係咩咪係咩

你講嗰幾樣我淨係知D人係又鬧唔係又鬧咋呢個post又唔似喎

水晶宮

亞牛亞妹 發表於 18-6-25 05:30
你講嗰幾樣我淨係知D人係又鬧唔係又鬧咋呢個post又唔似喎
...

可能有兩個香港

珍珠宮

2024年龍年勳章

Jane1983 發表於 18-6-24 10:13
今朝坐國泰8點機去首爾,突然話要check個engine,等咗一輪話要换架飛機,delay4個鐘。咁樣晨咁早起身完全白 ...

安全最重要

水晶宮

bluetulip 發表於 18-6-25 05:41
可能有兩個香港

明了

伯爵府

回覆樓主

嘈都無用,安全最緊要

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

正常人都會以安全排第一喇
放下自在

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

仍然有好多有品德、有教養嘅香港人☺
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主

有次台灣坐CX返香港,架機巳經轆到出跑道咁滯,突然又折返,原來有個無上機嘅乘客要專程幫佢offload 返D巳寄艙行李,要全機人等左足足一個鐘先起飛,機上都算安靜,無人投訴!

子爵府

今朝坐國泰8點機去首爾,突然話要check個engine,等咗一輪話要换架飛機,delay4個鐘。咁樣晨咁早起身完全白 ...

羊群心理。只要有小部分人圍櫃台 即刻揚名海外

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

香港人一般唔會咁樣嘈架,喺飛機同喺地上唔同架,問吓空中服務員係咪

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

飛機引擎有事,仲要硬飛咩~

大家都唔想~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

有些人EQ低才會嘈.....

自已想一下,飛機延誤,在飛機上甚至在地勤櫃位, 絕對無人能夠即時解決到問題, 我就一定慳番啖氣, 乖乖坐在一旁默默地等~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

都唔一定hk人先做到既。。。。

我次次去上海出trip返香港果程必遲。。。
最近1次係響runway又出又返閘,困左5粒鐘, 整架機無人嘈過。。。可能上海delay已經唔係咩新鮮事啦。。。

對上一次10個鐘,有得落機,都無人嘈

註: 我100% made in hk

珍珠宮

回覆樓主:

去玩嘅心情,心諗都無計

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

終極熊貓 發表於 18-6-25 00:58
因為我有親身經歷,預過一個返香港嘅團,delay,大家無嘈,係開咪講話大概要delay到個半小時後,只係起哄 ...

哦, 甘只係一個個別例子, 我覺得每個國家每個國籍都有好人壞人

我身邊認識有些朋有都成日R著數(雖然唔係機場入面R著數), 佢地全部都係土生土長既香港人, 但我唔認為所有香港人都衰格~~

公爵府

回覆樓主

幾十年後,希望「香港人」仍有這樣的質素。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

公爵府

回覆樓主:

我覺得香港人最中意嘈,但嘈得幾聰明
係一般店鋪嘈就有著數,經理出黎道歉賠禮物,係飛機嘈機長唔會同佢道歉仲可能俾人趕落機夾去警局,聰明人識點揀

公爵府

the8 發表於 18-6-24 15:54
試過飛北海道,飛咗差唔多一半先話機件固障要折返香港,係機場等咗一個鐘到先通知今日飛唔到(北海道有限制 ...

航空公司處理得幾好,國泰定港航?
其實都賠左1000,再俾埋延誤証明書你claim保險,啲人仲有咩好嘈呢?成張機票free俾佢好冇?

伯爵府

littledot 發表於 18-6-25 09:29
航空公司處理得幾好,國泰定港航?
其實都賠左1000,再俾埋延誤証明書你claim保險,啲人仲有咩好嘈呢?成 ...

港航,佢哋嘈一定要果日飛,玩小日都唔得咁,當然最終想賠償發啲喇!

首頁

尾頁

跳至