自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我仔仔係奶奶湊,其實已經將佢覺得好的玩具拎左去佢家,set好圍欄。有書公仔話中意支點讀筆拎埋去(支筆玩左半年無事,去到果度2日壞埋)等佢一個咁無辦法ge人唔洗同個bb你眼望我眼無聊到hou 住個水樽係張椅子上當娛樂。
咁之前有兩個公仔要洗我話在我家洗,佢話好,洗完放左在家成兩星期,佢天天來湊b返去佢家,一定見到在床仔。
我頭先好聲好氣問佢仲要唔要,佢之前又話b多野在佢度,其實係佢唔執屋亂到嘔。佢一句得埋黎話佢屋企邊有野玩?我話有部電腦仔,有書仔有公仔成盒迪士尼美語世界咭,佢堅持話無野玩。
好!橫掂我想執起d bb玩具,一次過pack比佢,我bb差不多一歲,明明有d玩得又唔比佢話,成日將d包裝紙垃圾當玩具。
我決定以後...係以後冷冷淡淡,仲之我整好b的東西其他唔理!
佢話手痛又心思思想返工,我即幫b申請晒讀育嬰院又話唔好,驚佢唔開心算,比佢湊到2歲先讀n班。所以各位高抬貴手唔好話我有人幫手湊仲嘈,我係想bb返育嬰院,起碼生活無咁無聊,只係費事家佢唔開心老公難做。

子爵府

回覆樓主:

冇計,你都係搵定後路安全啲, 萬一你奶奶發起癲上嚟話唔湊,你真係企咗響度, 我都試過,呢個世界最信得過嘅人只有自己

子爵府

~緣~ 發表於 18-6-24 23:41
冇計,你都係搵定後路安全啲, 萬一你奶奶發起癲上嚟話唔湊,你真係企咗響度, 我都試過,呢個世界最信得過 ...

我都咁諗,唔係因為怕佢突然唔湊,而係我知道自己無能去靠人係好危險。

子爵府

之緣 發表於 18-6-24 23:27
我仔仔係奶奶湊,其實已經將佢覺得好的玩具拎左去佢家,set好圍欄。有書公仔話中意支點讀筆拎埋去(支筆玩 ...

返育嬰園吧!
奶奶就當是個大後備,
有需要時幫手啦!

子爵府

之緣 發表於 18-6-24 23:44
我都咁諗,唔係因為怕佢突然唔湊,而係我知道自己無能去靠人係好危險。
...

你都係長遠啲諗下應該點做, 而家又要忍氣吞聲又要氹, 我唔識畀意見你因為到最後我都係自己全職湊仔仔

侯爵府

育嬰院要排,唔係你想入就有位。

子爵府

summertown 發表於 18-6-24 23:45
返育嬰園吧!
奶奶就當是個大後備,
有需要時幫手啦!

我都會報,排得來有位就再決定。
始終唔想老公難做。

子爵府

~緣~ 發表於 18-6-24 23:49

你都係長遠啲諗下應該點做, 而家又要忍氣吞聲又要氹, 我唔識 ...

我唔會再氹,亦唔會再熱情,總之平淡冷淡就最安全。其實咁諗諗下都係好,因為我之前唔係虛偽係真心,先咁傷心,但宜家無野lu有d開心...因為在我生命中我可以顧少一個人。

可能我玻璃心,好少事,但觀人於微,其實佢有心將自己手痛壞心情推落我度。

珍珠宮

回覆樓主

奶奶湊b定唔湊b都有人唔開心
奶奶湊b就你唔開心,咁你唔好要自己唔開心

育嬰院係未出世已經排定,唔係申請就一定有

子爵府

之緣 發表於 18-6-25 00:14
我唔會再氹,亦唔會再熱情,總之平淡冷淡就最安全。其實咁諗諗下都係好,因為我之前唔係虛偽係真心,先咁 ...

你奶奶手痛都幫你湊B算係咁,又唔係咩大件事咪就下個老人家,要靠人要睇人面色實屬正常,相信你話入育嬰院都係大你奶奶,因為育嬰院唔係話排就即刻排到

侯爵府

畀面勳章

我仔仔係奶奶湊,其實已經將佢覺得好的玩具拎左去佢家,set好圍欄。有書公仔話中意支點讀筆拎埋去(支筆玩 ...

我估呢個嫲嫲?可能你買d簡單d的玩具啦!煮飯仔,車仔,大大堆!書仔同迪士尼成盒野老人家唔識搞。
Nice to meet you!

侯爵府

畀面勳章

之緣 發表於 18-6-25 00:04
我都會報,排得來有位就再決定。
始終唔想老公難做。

好難排,排得來上幼稚園K班(emoji)‍♀️

子爵府

秋天與楓葉 發表於 18-6-25 00:28
奶奶湊b定唔湊b都有人唔開心
奶奶湊b就你唔開心,咁你唔好要自己唔開心

4月排,學校話如1歲半讀即下年1月應該那一組已經排到,係初生位緊張d。

侯爵府

求人做事難免受氣,自己凑好D,反正99都想出去工作,bb跟媽媽是最好的

子爵府

secretrose 發表於 18-6-25 00:36
我估呢個嫲嫲?可能你買d簡單d的玩具啦!煮飯仔,車仔,大大堆!書仔同迪士尼成盒野老人家唔識搞。
...

佢唔要硬的玩具,膠都唔得,只要軟的公仔。
不過你的建議好好,謝謝你

侯爵府

secretrose 發表於 18-6-25 00:36
...

我都係同你咁諗,但俾我係樓主會拿拿聲買返d簡單d既玩具,最起碼唔好俾佢成日將d包裝紙垃圾當玩具先。

子爵府

kayen 發表於 18-6-25 00:40
求人做事難免受氣,自己凑好D,反正99都想出去工作,bb跟媽媽是最好的

係架,我認同。我會逐步來,先轉半日先,自己湊下午。

侯爵府

畀面勳章

你奶奶好好啦,天天上門接bb回家。如果用工人,你仲煩!

侯爵府

之緣 發表於 18-6-25 00:41
...

佢唔要?佢係指bb定奶奶呀?
膠都唔得?何解?

侯爵府

畀面勳章

之緣 發表於 18-6-25 00:41
...

佢係奶奶?

首頁

尾頁

跳至