自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

點可以讀好呢科?
中四終期試唔合格

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搵人私補!

但呢科唔易讀!

伯爵府

cy101 發表於 18-6-26 12:36
搵人私補!

但呢科唔易讀!

試過補習班,私補!
有無萬能jm,教讀呢科技巧

珍珠宮

回覆樓主:

數要好
數底唔好好難搞
私補清 concept 先,然後狂操卷。做到唔明下堂問
補習班個人覺得屣氣,因為 physics 你聽完幾明都好,唔操落場都係唔識做

伯爵府

虎到金來勳章

yyan 發表於 18-6-26 12:34
點可以讀好呢科?
中四終期試唔合格

我仔都揀左呢科聽人講真係好難,但佢又知自己將來出路係要讀呢科,所以真係好睇佢自己
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢本身數得唔得?

男爵府

亞囡今年升中四佢決定選物理,但佢的數麻麻地,我本身讀理科,亦都知物理係好難,但勸佢唔聽,我都冇辦法

琥珀宮

聽阿女講過, 學校老師千叮萬囑要諗清楚先好揀, 呢科初中讀得好讀得掂都唔等於以後高中會讀得掂! 數, 物理呢2科係孖宝, 數好, 物理都可以追得好辛苦!

伯爵府

cy101 發表於 18-6-26 12:43
佢本身數得唔得?

中中間間,平時攞七至八十分

伯爵府

胡桃媽 發表於 18-6-26 12:43
亞囡今年升中四佢決定選物理,但佢的數麻麻地,我本身讀理科,亦都知物理係好難,但勸佢唔聽,我都冇辦法 ...

一樣!揀科時已叫佢唔好揀!又語聽勸

琥珀宮

yyan 發表於 18-6-26 12:54
中中間間,平時攞七至八十分
我係你, 會再搵現職老師同佢補! 趁暑假清咗佢唔識個d先!!

伯爵府

cy101 發表於 18-6-26 13:00
我係你, 會再搵現職老師同佢補! 趁暑假清咗佢唔識個d先!!

有沒有好介紹?點樣搵到?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

胡桃媽 發表於 18-6-26 12:43
亞囡今年升中四佢決定選物理,但佢的數麻麻地,我本身讀理科,亦都知物理係好難,但勸佢唔聽,我都冇辦法 ...
我仔學校數唔得根本唔會俾佢揀, 亞仔同覺仔就算數好都讀得辛苦

珍珠宮

cy101 發表於 18-6-26 13:00
現職老師其實唔可以出來補習的, 除非校長批准左, 所以搵到都唔好咁大聲~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

yyan 發表於 18-6-26 12:56
一樣!揀科時已叫佢唔好揀!又語聽勸

我仔數學都和你差不分數...佢都係簡物理....及ICT
請問除咗物理...有咩科..配ICT 好呢? 請指教..
(佢ECON/CHEM..都差唔多數..)

珍珠宮

其實, 上到高中, 每一科都系好難, 樓主, 佢鍾唔鍾意讀呢拜先? 有興趣就乜都得

琥珀宮

yyan 發表於 18-6-26 13:01
有沒有好介紹?點樣搵到?
上網打補習老師, 會見到唔同中介, 企硬你想要嘅資歷tutor, 有時會推d大學生俾你先, 或者話暫時未有合適, 咁你一係話可以等, 一係再去另一間搵!

珍珠宮

點可以讀好呢科?
中四終期試唔合格

搵遵理,英皇嗰D

珍珠宮

點可以讀好呢科?
中四終期試唔合格
不如試下搵而家讀緊中大/港大物理系的學生補下? 始終佢地剛考完幾年, D野又記得, 當年點樣操卷都記得不過我老公都講過, 讀得叻唔等於可以將知識容易地教到人, 所以可能要試多幾個~

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

cy101 發表於 18-6-26 13:09
上網打補習老師, 會見到唔同中介, 企硬你想要嘅資歷tutor, 有時會推d大學生俾你先, 或者話暫時未有合適, 咁 ...

好的!試試看

首頁

尾頁

跳至