懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇完單新聞好sad, 我自己生BB果時係穿水先既, 因為唔係一次過卜一聲咁流出黎, 而係漏啲滲啲咁出, 開頭都以為係失禁, 後來廁所小便時用廁紙抹再聞吓, 就知好明顯係有分別.尿係刺鼻帶微黃, 但洋水係透明帶少少腥, 啲味有啲似平時既分泌物

另外醫院教一個方法係放塊M巾嚮底底, 如果1小時後塊M巾濕曬, 咁就好大機會係穿左水, 要即刻入院.

因為穿左水, BB會容易受感染, 某個時限內就要生出黎, 所以大家如果穿左水, 要記底穿水時間比醫護人員知, 方便佢地作決定.

希望幫到懷孕中既 JM

大宅

ayako 發表於 18-6-26 21:16
睇完單新聞好sad, 我自己生BB果時係穿水先既, 因為唔係一次過卜一聲咁流出黎, 而係漏啲滲啲咁出, 開頭都以 ...

我同你差唔多,由朝早十點開始怪怪地滴水(少少量清水咁),到晏就六點先開始驚,即刻入院

大宅

回覆樓主

謝分享,懷孕後期中.我睇完篇新聞都好擔心不知情況下穿水

大宅

回覆樓主:

我都係穿水岩岩生左bb幾日,係瞓瞓下覺轉身有d水滲出黎冇為意以為分泌,到天光再轉身時發現係多水渗出底褲濕左,跟住去洗手間小便,再企起身咳兩下仍然有水渗出,我就知道係穿羊水,之後去醫院但驗唔到係羊水,由早上9點幾等到下午4,5点先幫我照超聲波羊水少了先話應該係穿羊水,等催生等到晚上11点先有位催生,最後早上7点生左b,不過因穿水太耐bb感染指數高要留院打抗生素 唔明白点解羊水要咁難先check到

大宅

回覆樓主

我都係穿水先 但我就穿得好明顯
呀b突然狂郁之後真係聽到卜一聲 即刻去廁所
發現見紅 啲水好多 流到成條褲都濕哂而且唔識停 每行一步都好似會流啲水出黎

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

多謝分享,M巾呢個辦法唔錯。

首頁

尾頁

跳至