自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

brindlewin 發表於 18-6-27 00:10
係外婆的遺產,本來槍手媽媽有份,但媽媽在分到錢前C咗,本來分N份變成N-1,俾舅父阿姨瓜分埋 ...

佢媽媽死左,都應該分俾佢媽的一房人先均真,無理由其他兄弟姐妹瓜分埋咁衰

珍珠宮

woodpecker 發表於 18-6-27 04:36
佢媽媽死死左,都應該分俾佢媽的一房人先均真,無理由其他兄弟姐妹瓜分埋咁衰
...

係。感情好嘅,有道義嘅應該如此。
長子係義子就已經話冇得分,一陣女又冇得分/或分財不分產,一陣搞埋論功行賞,總之豆腐任人界.......是非無窮。
做開呢行,多係“義氣兄弟”底,唔受得屈,所以被捕也唔見頑抗。
當初立馬請律師照法例分,結果可能好唔同。

珍珠宮

mandy952 發表於 18-6-27 03:09
錢財身外物,有咩好爭,可能係佢媽過左身打擊太大,有妄想症

呢句話出口容易,心手難到。
我就覺得呢啲長期積怨,銖絲必計,非一日之寒。

伯爵府

PonyoBB 發表於 18-6-26 23:05
你啱,蘋果記者成日亂曬籠,佢條link入面都寫明“有女保鑣經驗的「第一保鑣」公司的負責人李心桀”,所以 ...

毒果作者出品

男爵府

brindlewin 發表於 18-6-27 06:01
係。感情好嘅,有道義嘅應該如此。
長子係義子就已經話冇得分,一陣女又冇得分/或分財不分產,一陣搞埋論 ...

果四個長輩,一死,兩重傷,死唔去但手中槍日後都好多後遺症, 如果真係攞左侄仔侄女應得的(槍手個亞哥都在現場), 當間屋1000; 五份每200; 四份每250。 果四條老野如果真係貪埋人地果份,有咁樣結果不能怪人了。 我初頭仲以為痴漢公園開槍

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

brindlewin 發表於 18-6-27 00:10
係外婆的遺產,本來槍手媽媽有份,但媽媽在分到錢前C咗,本來分N份變成N-1,俾舅父阿姨瓜分埋 ...

如果佢媽媽已過身,佢媽媽嘅子女(即 疑兇)係可以分佢外婆 遺產。
Screenshot_20180627-063628_Samsung Internet.JPEG

珍珠宮

babyboy2013 發表於 18-6-27 06:26
果四個長輩,一死,兩重傷,死唔去但手中槍日後都好多後遺症, 如果真係攞左侄仔侄女應得的(槍手個亞哥都 ...

唔係個個長輩就自然“德高望重”,耍下威權係顯生存價值嘅大把,各自為自家兒女謀利又更多。

珍珠宮

susumi123 發表於 18-6-27 06:37
如果佢媽媽已過身,佢媽媽嘅子女(即 疑兇)係可以分佢外婆 遺產。

我知。所以咪即揾律師界入最公平。

我估若外婆有平安紙安排好曬,再唔公平都冇咩好拗。係冇說明,就變成俾位人把弄,尤其呢啲連生兩女又納義子搏男丁(依家重信那個)嘅家族,偏心格局網中人。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

子爵府

一隻鴨鴨 發表於 18-6-26 23:47
從新聞見到疑兇的控訴網站,仇恨極深⋯
東方有登

錢真係萬惡的根源,兇手不愁冇工作,自己努力d都揾到,何必為爭產自毁前程。

子爵府

2018復活節勳章

HoshiSora 發表於 18-6-27 01:13
看到她,聽到她⋯⋯頓時間,我滿腹唏噓!
她本來是一位滿有技能的人,是女性強者!我很欣賞,亦很羨 ...

同感

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆樓主:

純爲錢未必會去到甘,相信以前嘅關係都未必好先會去到攬炒。

伯爵府

babyboy2013 發表於 18-6-27 06:26
果四個長輩,一死,兩重傷,死唔去但手中槍日後都好多後遺症, 如果真係攞左侄仔侄女應得的(槍手個亞哥都 ...

如果四個長輩真係貪埋人地個份,要唔得。自找

子爵府

回覆樓主:

44歲仲好後生,如果有84歲命,坐足40年……
佢d長輩都係慘,非死即傷……但起碼都7老80
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

子爵府

回覆樓主

阿媽 (死咗)
v
遺產第一受益人留咗畀大家姐 (喺醫院半條命,就嚟死)
v
其他兄弟姊妹唔服,特登拖住唔賣d物業
v
等大家姐死咗,遺產變咗其他兄弟姊妹分
v
大家姐個女知道咗一切,決定為媽媽報仇

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

所以話,生得多,關係唔好都無用

象牙宮

2024年龍年勳章

iamcute_lala 發表於 18-6-27 07:58
阿媽 (死咗)
v
遺產第一受益人留咗畀大家姐 (喺醫院半條命,就嚟死)

即係阿婆個will, 係兇手阿媽獨得間屋?

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

發生咁大件事,睇下呢幾日有沒有人出來澄清,如果無果班人真是衰貪心

象牙宮

2024年龍年勳章

HoshiSora 發表於 18-6-27 01:13
看到她,聽到她⋯⋯頓時間,我滿腹唏噓!
她本來是一位滿有技能的人,是女性強者!我很欣賞,亦很羨 ...

JM, 你識佢真人?

珍珠宮

好媽媽勳章

一早平分, 就乜事都無, 唔會出這血案!

就算兇手的母親已離世, 阿姨舅父亦應該分番給她的後人, 而不是要後人和他們打官司, 要律師搞好耐先分到.

首頁
23456...8

尾頁

跳至