美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

之前一直心大心細, 唔知去唔COSMAX好, 但是因為有朋友referral, 就算唔買任何療程, 可以免費做 consultation, 再加上朋友講他地唔會hardsell.

所以昨日去咗 TST 做consultation, 去到先卸妝, 再用機器拍片, 之後就見醫生, 醫生根據我的皮膚情況, 同我講我分別要做2種laser, 面頰兩邊主要做 755 laser 去微絲血管, 而鼻和下巴就主要做1064 laser 去暗瘡, 暗瘡印. 最後, 醫生還好細心, 發現咗我眼角2個細粒斑, 醫生講如果我想, 可以做埋.

醫師做完皮膚分析之後,就跟顧問去另一間房, 同我報價, 她講, 其實我只要join "Medical Laser", 一次過就可以做曬三樣埋, 即是大約二千幾 (一次).

最終,我join 咗, 因為我覺得二千幾(一次), 可以做幾樣野, 又真是唔算太貴.
約理咗7月去做第一次, 期待
-------------------------------------------------------------------------

在上星期五做完做第一次療程,去到做之前, 會先同我拍照, 記錄一下皮膚狀態, 跟住:

- - 美容師幫我卸妝、洗面

- - laser , 就改治療師做, 她首先
“在鼻和下巴”的地方, 1064 laser, 如之後所講, 主要是去暗瘡, 暗瘡印, 跟住在
“全面”
脈衝染料激光, 是去微絲血管, 去紅.

PS: 原來, “在鼻和下巴”, 都會再打脈衝染料激光, 因為治療師講, 可以加快埋去紅, 因為我有一些暗瘡剛剛結焦, 但是未變印, 但是以經有少少紅印出來, 所以幫我打埋.

- 最後, 由當初同我做consultation的醫生入來幫我打斑.

剛剛過左3, 唔知是自己心理作用, 還是是真, 我覺得面頰兩邊的膚色好似均勻咗少少, 而打斑深色咗, 等結焦。

而全程, 不論是美容師, 治療師, 醫生和顧問是冇sell 我買任何的謢膚品或其他療程。

我覺得治療師好細心, 因為她在打laser前時,先在試一
, 問我感覺點, 可以唔可以接受; 而且又會詳細介紹該laser 的作用和效果.

-

別墅

回覆 lam2345678 的帖子

我都 join 左laser facial, 15/6 做左第 1 次, 都係 TST我主要去雀斑,其他方面無乜問題,第1 次做左 2 部機,一部打全面,另一部類似嫩膚機,暖暖地
下次會做3部機,醫生幫我打結蕉

伯爵府

妳只係join 左1次嗎 ? 他們 Hard sell 嗎 ? 做完分享吓過程吖, thx !

大宅

OK WOR 2千幾1次 好平,點解可以咁平?

大宅

cheuklokmom 發表於 18-6-29 12:38

妳只係join 左1次嗎 ? 他們 Hard sell 嗎 ? 做完分享吓過程吖, thx ! ...

完全唔hard sell 呀
因為我是朋友介紹,買package 有9折再9折
我買咗package 是做5次,折實$11700左右

大宅

KIKOBABE1231 發表於 18-6-29 12:50
OK WOR 2千幾1次 好平,點解可以咁平?

其實你做一種laser ,他地都是收一樣,
不過好似我這樣,有幾個問題,join 這個,真是唔算貴

大宅

lam2345678 發表於 18-6-29 12:53
我買咗package 是做5次,折實$11000左右

要怎樣介紹才11000?

大宅

mwm116 發表於 18-6-29 15:19
要怎樣介紹才11000?

已經PM :mother:

大宅

lam2345678 發表於 18-6-29 15:36

唔好意思!收唔到你Pm

大宅

回覆 mwm116 的帖子

你再CHECK CHECK

別墅

我見好多人都 join 5 次, 我join左 10次呀,
我買 coupon $24000 當 $30000 用,
Join 左 10 次,仲有 $4000 淨

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Michellecat 發表於 18-6-29 16:06
我見好多人都 join 5 次, 我join左 10次呀,
我買 coupon $24000 當 $30000 用,
Join 左 10 次,仲有 $40 ...

點計仲有4000淨?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

回覆 wawaliluk 的帖子

其實我都唔係好明點計,但買 coupon 係抵 d 既

大宅

lam2345678 發表於 18-6-29 12:53
我買咗package 是做5次,折實$11000左右

I want to know too, please pm

子爵府

想問下做laser facial有冇包埋保濕?會唔會好干?謝謝

侯爵府

回覆 sabinbin 的帖子

我已打了6次 medical laser, 我做兩部機,去斑和嫩膚。Medical laser 原價$2900 一次,治療師打。有會員介紹,可免第一次見醫生費$600。
買5次package 有9折,新會員又再9 折。

打完會好乾,保濕要自己在家做。

子爵府

lam2345678 發表於 18-6-29 15:36

請問有你朋友會員介紹number嗎?

大宅

Fiona_yy 發表於 18-7-1 12:44

已經pm 咗你:mother:

大宅

Fiona_yy 發表於 18-7-1 12:44

I want to know, please

複式洋房

lam2345678 發表於 18-7-1 12:46
已經pm 咗你:mother:

可唔可以pm埋我,thanks!

首頁
12345...6

尾頁

跳至