跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

諗住報sunkids,點知我女16年10月尾出世,又話手頭上已經有好多份10月申請表未in,我女想申請已經好後,機會微乎其微,叫我哋自行判斷,咁即叫人打退堂鼓。想俾個女讀N班學自理能力,唔通細B真係冇得讀?

珍珠宮

回覆樓主:

英藝一定有位

大宅

回覆樓主

咁串冇得報?in都唔in就話冇?
我仔15年12月b 今年入佢地K1,本身係荃灣已經讀緊N,中英文語文認字說話都ok,初初想入佢地K時佢話我仔細b不如從讀N,戈時我真係火左而且堅決拒絕(你以為自己St. Cat咩),最後俾佢in左K完全冇問題仲讚佢語文能力幾好然後收左。講真初初對間學校真係幾減分!

大宅

畀面勳章

uwimuy 發表於 18-7-6 23:08
我仔15年12月b 今年入佢地K1,本身係荃灣已經讀緊N,中英文語文認字說話都ok ...

可能我用詞表達不當。先前有打去問有冇N班位,佢哋回覆下午班仲有,可以填表申請。點知交表果日,見到我填申請表係10月尾細B,表示佢哋手頭上有好多份10月申請表都未in,呢家仲處理緊8月申請,而且我女又10月尾,想申請成功都微乎其微,叫我哋自己判斷,唔好嘥咗$40申請費。其實聽到咁,好自然唔去交表。

大宅

我仔15年12月b 今年入佢地K1,本身係荃灣已經讀緊N,中英文語文認字說話都ok ...

你們應該都係第一胎,其實好多幼稚園,九月開學,只收九月前出生既報名表,九月一號後出生的,有啲幼稚園係根本連報名表都唔會派比你,因為佢地係唔會收細B。你地兩個既小朋友,一個10月,一個12月,都係細B 。如果唔係,點會宜家咁多家長一報報多幾間幼稚園,因為無乜幼稚園肯收細B,真係一位難求。

大宅

mirandamui 發表於 18-6-30 11:06
諗住報sunkids,點知我女16年10月尾出世,又話手頭上已經有好多份10月申請表未in,我女想申請已經好後,機 ...

其實屯門本身有N 班的幼稚園都已經少,好多人爭,你重要係細B,機會再微一點,唯有報多幾間睇運氣。不過真係好多幼稚園都唔會點收細B 。

大宅

畀面勳章

Goldilocks 發表於 18-7-7 15:38
你們應該都係第一胎,其實好多幼稚園,九月開學,只收九月前出生既報名表,九月一號後出生的,有啲幼稚園 ...

我唔係第一胎,不過果時大女有人湊,所以冇報N班。呢家細女工人湊,言語發展比家姐好似較慢,而且自理又差啲,所以想幫細女報N班。

別墅

諗住報sunkids,點知我女16年10月尾出世,又話手頭上已經有好多份10月申請表未in,我女想申請已經好後,機 ...

可以問下宏廣,我見佢都收細仔

男爵府

回覆樓主:

新一代收細b,我女10月頭出世而家讀緊n, 暑假後升k1。

上年11,12月都有同學仔插班

男爵府

回覆樓主:

新一代同sunkinds,邊間好d呢?

別墅

小牛頓都收細b的

大宅

畀面勳章

其實16年細B都係舊年in N班的......
我女都係16年細B...

大宅

畀面勳章

阿久妹 發表於 18-7-11 12:40
其實16年細B都係舊年in N班的......
我女都係16年細B...

舊年我有apply保良局同仁愛當劉皇發N班,可惜保良局條隊太長,仲排緊幾百,劉皇發冇哂聲氣,所以今年再搵其他幼稚園有冇N班位。

6月尾打去小牛頓同英藝都有位,今個星期小牛頓都通知我收咗細女了。

大宅

mirandamui 發表於 18-7-11 14:27
舊年我有apply保良局同仁愛當劉皇發N班,可惜保良局條隊太長,仲排緊幾百,劉皇發冇哂聲氣,所以今年再搵 ...

上午或下午班?上午班多數無位喎

大宅

畀面勳章

TTTTTTTTTT 發表於 18-7-12 19:04

上午或下午班?上午班多數無位喎

下午班

大宅

純粹好奇,點解你唔考St. Cat ?Sunkids 收得你b ,重要佢係細b ,咁你b 都叻仔,可以一試考St. Cat

大宅

Xbot 發表於 18-7-21 19:52
純粹好奇,點解你唔考St. Cat ?Sunkids 收得你b ,重要佢係細b ,咁你b 都叻仔,可以一試考St. Cat
...

太遠喇... 我仲有個細佬 湊住難送番學 其實Sunkids 下午k班唔full .. 唔係多數都收咖咩

大宅

uwimuy 發表於 18-7-23 00:01
太遠喇... 我仲有個細佬 湊住難送番學 其實Sunkids 下午k班唔full .. 唔係多數都收咖咩
...

重有個細佬就真係唔太方便出咁遠返學。
之前我有個朋友,佢同佢兩個朋友一齊報左Sunkids ,只係收得一個,其餘兩個朋友都無收。之後個朋友入讀後都講重有位,叫我朋友試多次,咁睇Sunkids 有位都唔係人人收。

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

啟思都收細B, 不過遲通知8月才收,我細女剛收到通知正取生,之前後補

大宅

保良局同仁濟都係足18個月大先肯收表,試吓問吓啦。

首頁

尾頁

跳至