自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

算死草 發表於 18-6-30 21:11
牙科保健強調要搵矯齒醫生,上網搵唔到我呢區個幾個牙醫評價,唔知好唔好,又驚好貴
...

矯齒醫生好似係貴些,我孩子剛箍完,3年前普通牙醫開價3萬幾,矯齒醫生要6萬幾埋單

別墅

牙科保健強調要搵矯齒醫生,上網搵唔到我呢區個幾個牙醫評價,唔知好唔好,又驚好貴
...

我可做介紹人
再平dd ~ 用隱形的

伯爵府

回覆樓主:

(我個牙醫已經退休~)
我以前都係搵矯齒牙醫,比普通牙醫貴,但真係箍得靚,而且本身話箍一年半,後來縮短到一年兩個月就ok
後來我介紹同學去,我個牙醫話唔會做佢生意,因為箍完都唔靚(好揀生意,唔會做壞自己個朵),於是佢去箍普通牙醫,除左無限extend佢個期,箍完真係唔靚!
後來有同事都搵普通牙醫箍,又係無限extend,足足箍左四年

伯爵府

回覆樓主

矯齒是專科。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

...

我搵左矯齒醫生,係朋友介紹,佢囡cool 完,我又見左個醫生,覺得都幾細心就搵佢,除第一次診金外,收48000包晒。(我問過兩個都差不多係呢個價)
矯齒係專科,唔好以為做牙醫就可以做得到,爛尾都有唔少。仲有唔好以為普通科牙醫收費會平,我8掛問過都係呢個價。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

唔好貪平搵普通牙醫,唔係識箍就得。上網搵矯齒醫生名單,全港有百零個。

伯爵府

回覆樓主:

我女都係搵矯齒科醫生箍牙,冇比較過同普通牙醫價錢,因果時普通牙醫話換晒牙先箍,係矯齒科牙醫可即刻落箍,一路箍一路等換牙,而且價錢比我預計少。我女係倒及牙,睇過幾個牙醫都話等佢換晒牙先箍!

子爵府

子爵府

大宅

kyk 發表於 18-7-1 00:25
我女都係搵矯齒科醫生箍牙,冇比較過同普通牙醫價錢,因果時普通牙醫話換晒牙先箍,係矯齒科牙醫可即刻落箍 ...

可介紹嗎?我仔仔都有呢個情況,thank you!

珍珠宮

...

始終牙齒矯形係專科。講求經驗丶手藝。
矯齒專科醫生,唔會做拔牙丶補牙丶定期洗牙。他們一般只會專做矯齒。手藝和經驗當然係最專業最豐富。

大宅

...

真係要揾個矯齒專科醫生, 棚牙用成世, 貴買平用吖!
萬一普通醫生手勢唔好, 又痛又無限exten, 到時上左牙箍, 想轉都難, 專科醫生唔會接手架!

寶石宮

2023年兔年勳章

HoshiSora 發表於 18-7-1 00:57
始終牙齒矯形係專科。講求經驗丶手藝。
矯齒專科醫生,唔會做拔牙丶補牙丶定期洗牙。他們一般只會專做矯齒 ...

牙醫已經貴 矯齒專業更貴

珍珠宮

Poyau 發表於 18-7-1 01:08

這個當然了

別墅

算死草 發表於 18-7-1 00:46
請問邊區?

好多區都有
火炭, 大圍, 鰂魚涌, 旺角, 炮台山

男爵府

...

我地三四年前牙醫轉介收32000,好细心。可年年返去check

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

象牙宮

矯齒一定搵專科做,有朋友試過去唔係專科,
後來比人罰停牌,佢無人跟要拆箍,舊年再再箍過,攪左幾年。

象牙宮

因為要再讀多幾年,聽朋友係咁講。

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊