想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

jesuis 發表於 18-7-22 09:30
我也是高齡,第一次想放兩粒day5 day6, 畀醫生勸退放一粒因爲高齡風險,twins風險......
董醫生有無咁講定 ...
佢冇勸退我叫我放一粒, 第一次放兩粒全軍覆沒, 第二次放兩粒, 兩粒也成功, 意料之外。

大宅

年糕 發表於 18-7-13 05:00
回覆 esther1983 的帖子

四年前我都係睇董e生

想問仁安都有得做針灸?會針邊個部位呀?

別墅

回覆 CS008 的帖子

我都想知仁安邊度有針灸?本身今個week放胎day3 但驗血指數P4太高 所以要等多一個月再驗
我得三粒day3 雪胎 所以唔可以浪費:(
但day 3其實係咪無乜人成功?

大宅

esther1983 發表於 18-7-1 03:01
6月13日初診睇董醫生,即日開針,26號取卵,29号放Day 3胚胎,等7月12號番去見醫生,有無jm想問關於仁安ivf ...

請問你抽卵、放胎、針藥total用左幾錢?(emoji)(emoji)

複式洋房

紫葡萄 發表於 18-8-5 23:06
請問你抽卵、放胎、針藥total用左幾錢?(emoji)(emoji)

我連雪胎用左13萬

大宅

esther1983 發表於 18-8-7 10:52
我連雪胎用左13萬

13萬都唔平⋯我見網上咁多人寫董醫生好,又約左見佢⋯始終對陳x慧個lab信心唔大,又有好多jm 話仁安醫院個lab好好

複式洋房

紫葡萄 發表於 18-8-7 11:29
13萬都唔平⋯我見網上咁多人寫董醫生好,又約左見佢⋯始終對陳x慧個lab信心唔大,又有好多jm 話仁安醫院個 ...

到現在都覺得ok

珍珠宮

6月13日初診睇董醫生,即日開針,26號取卵,29号放Day 3胚胎,等7月12號番去見醫生,有無jm想問關於仁安ivf ...

我之前睇過董醫生,覺得佢幾好,夠細心同謹慎。而且會顧及母體的健康同安全,唔會為成功而勉強。

珍珠宮

PetiteAmie 發表於 18-7-3 22:19
@esther1983 我都係睇緊董醫生 佢好好 但又無打過比我follow up wor 😅我今個week尾先抽卵
醫生無 ...

係西醫來講,行多D同浸腳原理一樣,都係加強下肢血液循環,子宮的血液循環就係靠佢。
未放胎時行多D,放左個三日要休息多D,就浸腳。(睇過董醫生,行多D同浸腳佢唔同階段都有叫過我做)

洋房

雪胎要幾錢啊?係咪幾多個雪胎都係一樣價錢啊?

大宅

回覆樓主

想問下大家,係仁安做嘅檢查,會唔會俾返晒啲報告你地架?定要俾錢佢先肯印出黎?

複式洋房

cherryy 發表於 18-8-17 20:11
雪胎要幾錢啊?係咪幾多個雪胎都係一樣價錢啊?

我一共俾左21000我得2粒雪胎

複式洋房

CS008 發表於 18-8-17 21:43
想問下大家,係仁安做嘅檢查,會唔會俾返晒啲報告你地架?定要俾錢佢先肯印出黎?
...

我淨係照左超聲波,抽血果d我無特別問佢囉,但以我所知問佢佢會比番你

大宅

esther1983 發表於 18-8-17 23:48
我淨係照左超聲波,抽血果d我無特別問佢囉,但以我所知問佢佢會比番你
...

我只係初診。。當日已照超聲波。。醫生叫我揾日抽血驗下同埋見姑娘。。。想問下抽血會驗d咩架??而見姑娘可唔可以同一日見??因為我都幾難請假。。。唔知大家既過程係點呢???我希望可以快d有bb呀。。。哈哈
唔知係唔係我同老公都好緊張。。。明明離開醫院既時候姑娘都講過下一步係點。。。但一出左醫院就咩都唔記得晒

大宅

CS008 發表於 18-8-17 21:43
...

仁安主動比曬報告我,仲要簽收的

別墅

esther1983 發表於 18-7-7 17:28
打中間有幾日痛,但抽完卵痛到行都行唔到,但醫生話無發炎無事

請問抽卵嘅時候有冇麻醉架?

複式洋房

sweetsnow 發表於 18-8-21 20:39
請問抽卵嘅時候有冇麻醉架?

私家係完全麻醉

別墅

esther1983 發表於 18-7-2 21:32
唔介意,我35,上年12月結婚,今年3月confirm左右輸卵管都塞左,之前做過兩次朱古力瘤手術,有好嚴腺肌症, ...

我同你幾似,你腺肌瘤幾大?
我之前見過一次董醫生,但係佢講到好似冇乜信心同我做

複式洋房

sweetsnow 發表於 18-8-21 20:46
我同你幾似,你腺肌瘤幾大?
我之前見過一次董醫生,但係佢講到好似冇乜信心同我做
...

我脾肌症應該5cm左右
佢又無話唔得
我第一次睇佢同一日開埋針

別墅

esther1983 發表於 18-8-22 17:50
我脾肌症應該5cm左右
佢又無話唔得
我第一次睇佢同一日開埋針

你就好啦,我而家仲係好迷茫...
希望大家都快快成功

首頁

尾頁

跳至