自由報料

跳至

首頁
12345...19

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

samxbo 發表於 18-7-6 20:30
朋友發紅包給我先,之後加入DBS Master card

咦~又有新玩法?
放下自在

侯爵府

我都係叫朋友發紅包比我, 之後先會去到認証頁面, 跟手綁都唔得

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

purplechung 發表於 18-7-6 21:02
我都係叫朋友發紅包比我, 之後先會去到認証頁面, 跟手綁都唔得
...

如果你有dbs master可以試下喎!
放下自在

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我有dbs信用卡,有無jm可以發紅包比我試下開唔開通到?
請教如加到信用卡開通係咪可以就咁係大陸look卡就得?定係都要入人仔先用得嫁?

大宅

yuensiu 發表於 18-7-6 22:20
我有dbs信用卡,有無jm可以發紅包比我試下開唔開通到?
請教如加到信用卡開通係咪可以就咁係大 ...

線上付款可扣信用咭,線下付款,實體店不可扣信用咭,要錢包內有錢先可付款,可叫朋友轉錢俾你,或找換店轉錢入錢包

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

samxbo 發表於 18-7-6 22:49
線上付款可扣信用咭,線下付款,實體店不可扣信用咭,要錢包內有錢先可付款,可叫朋友轉錢俾你,或找換店 ...

咁即係開通左微信都要入定$落去
好少上大陸,咁入落支付寶起碼都可以淘寶時用左佢。

侯爵府

cattz288 發表於 18-7-6 21:06
如果你有dbs master可以試下喎!

剛試, 叔仔岩岩有DBS master, 真係得
點解我之前用交通銀行visa唔得, 有的大細超喎
我叔仔都有試下由card轉錢比我, 係唔得。

jazzcode    發表於 18-7-7 18:52

象牙宮

purplechung 發表於 18-7-7 18:46
剛試, 叔仔岩岩有DBS master, 真係得
點解我之前用交通銀行visa唔得, 有的大細超喎 ...

之前又係有個jm話得, 不過唔記得佢有無講邊張, 淨係話master!

轉咩錢? 噢!見到喇! 唔得架!
最近有jm分享左唔駛手續費充值! 試左, very good

侯爵府

cattz288 發表於 18-7-7 19:21

之前又係有個jm話得, 不過唔記得佢有無講邊張 ...

我都知唔得, 不過叔仔話要試。
我都想知點樣充值免手續費, 雖然我唔需要用到,因為我朋友會轉比我。

象牙宮

purplechung 發表於 18-7-7 19:44
我都想知點樣充值免手續費, 雖然我唔需要用到,因為我朋友會轉比我。 :jo ...

fb search 飛鳥找換店
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 18-7-7 19:48
fb search 飛鳥找換店

侯爵府

會唔會master card先開通到微信國內錢包, visa唔得? 其他jm快的試下

子爵府

係咪想銀行嘅Mastercard都得?

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

purplechung 發表於 18-7-8 09:05
會唔會master card先開通到微信國內錢包, visa唔得? 其他jm快的試下
....多謝通知....

試左啦, DBS MASTER 開到, 再用另一張 恆生MASTER開, 都開到....

之後加張VISA 落去, 都加到無問題...

其實VISA 會唔會都開到? 不過, 自己無咁多戶口...試唔到...
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

hinhin_ma 發表於 18-7-8 12:38
....多謝通知....

試左啦, DBS MASTER 開到, 再用另一張 恆生MASTER開, 都開到....

有無jm可以幫手轉¥1人仔 我有dbs信用卡但無朋友有大陸wechat,我可以入返港幣比返的你地。

珍珠宮

purplechung 發表於 18-7-7 19:44
我都想知點樣充值免手續費, 雖然我唔需要用到,因為我朋友會轉比我。 :jo ...

可以去找換店充值人民幣

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yuensiu 發表於 18-7-8 15:20
有無jm可以幫手轉¥1人仔 我有dbs信用卡但無朋友有大陸wechat,我可以入返港幣比返的你地。
...

Check PM

purplechung    發表於 18-7-9 11:07

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yuensiu 發表於 18-7-8 15:22

可以去找換店充值人民幣

這間找換店在那裡?

象牙宮

katie0921 發表於 18-7-8 16:16
這間找換店在那裡?

fb
放下自在

珍珠宮

katie0921 發表於 18-7-8 16:16
這間找換店在那裡?

油麻地,佢可以直接whatsapp聯絡入$,佢就同你充值。唔洗出去充。

首頁
12345...19

尾頁

跳至