論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

琥珀宮

imubbb 發表於 18-7-1 12:20
請左未過來港的菲姐兩個月,主要因為湊NB, 發現菲姐對「唔新鮮」食物好執著,所謂唔新鮮其實只要唔係freshl ...

以我個人標準,你工人係被僱主刻薄

別墅

請左未過來港的菲姐兩個月,主要因為湊NB, 發現菲姐對「唔新鮮」食物好執著,所謂唔新鮮其實只要唔係freshl ...

我一般都唔食隔夜鎹,不過我個工人就留D聽日自己食

禁止訪問

珍珠宮

隔夜隔三日,我都會寧願食即食麵。

珍珠宮

imubbb 發表於 18-7-1 15:15
當然我個情況都有難處啦,多謝大家意見,可能我接受程度大啦,咁你地會唔會另外煮個送比佢,定真係分貴魚比 ...
坐月時我媽整貴野我食(嘉美雞、有機菜、花膠),我索性比錢工人落街老麥。大家開心。

子爵府

就咁睇,問題喺你度喎!
我係你 如果工人做野ok,又旨意佢湊NB, 我係你就醒水,唔好迫佢食第三日啦,你個情況等如啲老人家一條魚夜晚食唔晒就留第二朝,再食唔晒就留到夜晚。 我覺得難頂架!

男爵府

好多姐姐唔識隔夜野,
過期佢地更加當指標.

我屋企只係一肉一菜,
一般唔會煮多, 只係有時突然有事不回家吃,
便會有餘菜.
因為姐姐食好少野,
所以d餘菜佢有無食, 我地唔理, 亦唔會叫佢食
我地自己食就算

食物過期, 自己都會食, 無壞就得,
但亦唔要求姐姐食,
怕浪費就真係買少d,
預過期前食埋

大宅

回覆 imubbb 的帖子

會分, 我無習慣只俾平or貴, 總之今晚會食就一齊食..
唔想俾auntie覺得我地咁樣對佢

其實睇晒你既野..似係你的問題大...

不如你自己都考慮改改習慣, 真唔係個個人接受到你將食物留3日lor...

首頁

尾頁

跳至