跳至

首頁

尾頁

大宅

阿女就快三歲, 邊度有體操和中國舞學?
唔想出太遠, 大埔唔知有無呢?沙田火炭都得

大宅

去李福林體育館看看.

原帖由 soeries 於 09-3-31 16:17 發表
阿女就快三歲, 邊度有體操和中國舞學?
唔想出太遠, 大埔唔知有無呢?沙田火炭都得

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 bobo-mammy 於 09-3-31 16:19 發表
去李福林體育館看看.

體操 3歲有160蚊4堂見到4月有班開, 中國舞好似無渦~

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

李福林體育館逢星期六上午都有2班, 我細仔之前參加過, 但係懶惰唔肯再去...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問係唔係直接去"李福林體育館"報名就ok???

大宅

4月加價了, $50/堂
原帖由 maggielau0705 於 09-3-31 23:22 發表

體操 3歲有160蚊4堂見到4月有班開, 中國舞好似無渦~

大宅

有無電話地址, 點樣報名?

男爵府

原帖由 soeries 於 09-4-2 00:00 發表
有無電話地址, 點樣報名?

大埔體育會位置喺大元村街市停車場對面,即海寶花園隔離.
電話好似係26648661,希望冇記錯,請其他mama更正.
入去填表做會員,一年$20,便可以優惠價報名參加不同課程,體操班同中國舞班都有ga.

大宅

thanks a lot, i'll go and try.

原帖由 felix 於 09-4-2 08:14 發表

大埔體育會位置喺大元村街市停車場對面,即海寶花園隔離.
電話好似係26648661,希望冇記錯,請其他mama更正.
入去填表做會員,一年$20,便可以優惠價報名參加不同課程,體操班同中國舞班都有ga. ...

大宅

今日諗住帶阿囡去李福林度睇吓小朋友學體操,睇吓佢有冇興趣,但去到只見到一位小女孩,所以都睇唔到佢哋學啲咩!

原來導師係由北京請來的,所以係講國語.你哋話如果啱啱足3歲的小朋友去學,會唔會難適應呢,始終溝通上都有啲困難.

有冇小朋友喺李福林學緊體操呀?請各位媽咪俾些意見.

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

運頭塘社區中心, 有體育舞蹈學, 我女暑假學咗兩課, 後來幼稚園提早上課就無學, 點知幼稚園現在出錢免費有得學, 體育舞蹈係結集咗幾種社交舞+體操, 老師資歷不錯, 可以去取章程看看.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

個導師識講廣東話喎. 溝通方面你唔使擔心

幼兒班可能少D人, 其實咁好架. 當你見到十幾個人一班, 輪到來玩, 你就覺得人少既可貴之處 ^.^

我囡囡返緊基礎班, 基礎班E+大概12 ~ 13人一班, 2 個教練帶.

原帖由 巴比倫 於 09-10-17 21:58 發表
今日諗住帶阿囡去李福林度睇吓小朋友學體操,睇吓佢有冇興趣,但去到只見到一位小女孩,所以都睇唔到佢哋學啲咩!

原來導師係由北京請來的,所以係講國語.你哋話如果啱啱足3歲的小朋友去學,會唔會難適應呢,始終溝通上都 ...

大宅

你可以去大埔舊墟學校(八號花園)睇下, 每逢晚上一.四好似有得學體操, 不過唔知收唔收街外客, 不妨行入去問問,
好多認識香港體操嘅人都係係果到打好基礎出嚟.(我講緊係十年前在李福林學體操班小朋友) 以前佢哋大本營都係在李福林, 現在係李福林的教練係在大陸找回來的教練, 教得好唔好我唔知, 點解我會知咁多, 因為以前的我都學過好幾年體操, 我以前做女都係李福林教過.

原帖由 ian723 於 09-10-23 14:24 發表
個導師識講廣東話喎. 溝通方面你唔使擔心

幼兒班可能少D人, 其實咁好架. 當你見到十幾個人一班, 輪到來玩, 你就覺得人少既可貴之處 ^.^

我囡囡返緊基礎班, 基礎班E+大概12 ~ 13人一班, 2 個教練帶.

...

大宅

你可以星期一or四晚上7:00, 去大埔舊墟小學(八號花園)睇下有冇得學體操, 十年前都有好多人係李福林學體操, 現在係李福林的教練是從內地請來教的.

原帖由 巴比倫 於 09-10-17 21:58 發表

原來導師係由北京請來的,所以係講國語.你哋話如果啱啱足3歲的小朋友去學,會唔會難適應呢,始終溝通上都 ...

首頁

尾頁

跳至