親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

樂天免稅店
購買過程中一直很滿意,訂單有email 和短訊通知(中國手機號碼)
但係我係 23號閘口上機, 佢叫咗我去29號閘口免稅提貨處,一個西,一個東。搞到我疲於奔命
佢係25號閘口係有取貨處,安排取貨好差。 不是以就近顧客上機閘口為照顧。

新世界

訂單沒有email 和任何短訊通知
1:1客服無用的,沒有人復你,登入後看不到自己的問題。
取貨時以就近客戶登機閘口為原則,我在23閘, 佢哋安排25閘口,東邊取貨處取貨。

但是取貨時我不滿意

1。 我一去到交了passport, 有位小姐就講英文叫我簽收12件貨。 我英文荅佢話我未收貨未驗貨,收完貨再簽名。 佢好似聴唔明,之後佢重復我又重復我的立場,最後有位男士轉逹俾佢聴,佢先同我驗貨。

2。 又係未驗貨前,個男人話我資料錯誤。 我的護照是中國, 不是香港。咁我話點解唔係香港,呢本係香港特區passport. 佢指住我的國籍說那是Chinese, 不是Hong Kong. 所以我的資料錯誤。 咁我俾埋佢睇passport 封面, 佢都係堅持我錯。 咁我話即係點, 宜家係唔係唔俾我取貨, 如果可以取貨, 你鐘意點就點啦。
趕時間。  咁先可以開始收貨。

二間都不是以訂單為包裝,以物件牌子為包裝, 訂是多, 就要check 得多,眼都花。

最後結論係訂貨最好係一間訂, 好似我咁,去完西邊取貨處又跑去東邊取貨處,又搞手續又check 貨, 用好多時間。 

生日月, 開心過

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

大宅

雪文 發表於 18-7-3 17:46
樂天免稅店
購買過程中一直很滿意,訂單有email 和短訊通知(中國手機號碼)
但係我係 23號閘口上機,  ...

我想問,可以share佢地網址俾我嗎,我未試過網上買完去機場拎貨,謝謝你

男爵府

>>>佢係25號閘口係有取貨處,安排取貨好差。 不是以就近顧客上機閘口為照顧。

乜佢可以預先知你邊度上機架咩

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

kelvin1206 發表於 18-7-6 09:11
>>>佢係25號閘口係有取貨處,安排取貨好差。 不是以就近顧客上機閘口為照顧。

乜佢可以預先知你邊度上 ...

落單時要填航班號

男爵府

威大嬸 發表於 18-7-6 11:55
落單時要填航班號
都唔會知邊個閘口架, 意思係樓主想職員即日check佢班機係邊個閘口再運過去?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

kelvin1206 發表於 18-7-6 14:05
都唔會知邊個閘口架, 意思係樓主想職員即日check佢班機係邊個閘口再運過去?
...
我諗韓國機場佢哋有分邊間航空會用太約係邊度既閘口, 未有T2時, 搭大韓會係閘28定26攞, 搭廉航就係122果邊閘口, 要搭無人烈車. DUTY FREE網頁亦有寫搭大陸機又係邊個閘攞.
同埋訂DUTY FREE係回程60日前可訂.

所以我估樓主班機可能係當日臨時掉佐閘口, 所以提貨點同閘口距離會咁遠.

wcpcelia    發表於 18-7-15 10:09
kelvin1206    發表於 18-7-6 16:21

大宅

回覆樓主:

想問下我昨天用咗我老公AM信用咭喺新罗買嘢因為外幣有回贈 , 但我突然間醒起,新罗ac資料同passport係我名。請問取貨嘅時候只需要提供passport不需要提供信用卡對嗎?thanks

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

kmko 發表於 18-7-10 15:14
想問下我昨天用咗我老公AM信用咭喺新罗買嘢因為外幣有回贈 , 但我突然間醒起,新罗ac資料同passport係我名 ...

跟passport資料,唔會對信用卡。

大宅

yuyu.c 發表於 18-7-10 17:02
跟passport資料,唔會對信用卡。

thxthx

男爵府

回覆 雪文 的帖子

請問你係LOTTE買野時 港幣收幾多架? 我最近落ORDER 美金對港幣是8.13, 好貴下喎.

水晶宮

回覆 yuyu.c 的帖子

新世界沒錯啊,離我上機閘口很近
生日月, 開心過

水晶宮

回覆 princesspig 的帖子

不好意思,會太遲嗎?你搜一下就找到了

樂天免稅店
新世界免稅店
生日月, 開心過

水晶宮

回覆 yiumama 的帖子

66,240,07091-0.07123
生日月, 開心過

伯爵府

yiumama 發表於 18-7-11 10:42
回覆 雪文 的帖子

請問你係LOTTE買野時 港幣收幾多架? 我最近落ORDER 美金對港幣是8.13, 好貴下喎. ...

你用港幣付款會對得差啲架,因為係Lotte即果度幫你對換左先用港幣付款,佢已經即時賺左你手續費先!所以唔好以為轉左港幣你張信用卡就可以慳返手續費!佢先食左你既『兌換差價』仲貴過你比銀行信用卡嘅1.95%手續費!應該用美金付款!

子爵府

回覆 mame_susanne 的帖子

謝謝您的分享!如果用銀聯咭,是否用人仔還是US$好?

伯爵府

secyw 發表於 18-7-26 13:45
回覆 mame_susanne 的帖子

謝謝您的分享!如果用銀聯咭,是否用人仔還是US$好?

因為人地標價係美金,正常應該用返美金找數既,不過因為我無用開銀聯卡,只係知銀聯好似係免手續費,或者你打返去CS度問清楚,咁就唔會蝕底啦

首頁

尾頁

跳至