網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血金章

如題

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有, 不過唔係我

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

熱血金章

andyman 發表於 18-7-3 20:43
有, 不過唔係我

好似幾好喎
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

toffeetong 發表於 18-7-3 21:09
好似幾好喎
其實小時候去意大利, 酒店己有呢啲馬桶, 覺得好核突, 唔想試

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

熱血金章

andyman 發表於 18-7-3 21:18
其實小時候去意大利, 酒店己有呢啲馬桶, 覺得好核突, 唔想試

當家有老人,可以方便佢,又唔洗用尿片,就知佢好。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.

翡翠宮

toffeetong 發表於 18-7-3 21:38
當家有老人,可以方便佢,又唔洗用尿片,就知佢好。

尿片係失禁先用, 唔關廁板事架.唯一係便後更能容易清潔.

珍珠宮

熱血金章

andyman 發表於 18-7-3 23:53
尿片係失禁先用, 唔關廁板事架.唯一係便後更能容易清潔.

唉!老人家關節不良,不能自理,智能板幫到手,好過用尿片。

翡翠宮

toffeetong 發表於 18-7-4 00:21
唉!老人家關節不良,不能自理,智能板幫到手,好過用尿片。

明白了

男爵府

andyman 發表於 18-7-3 20:43
有, 不過唔係我

條片個買家在成都,唔知香港可唔可以用?

翡翠宮

momokeikei 發表於 18-7-5 00:46

都係220V , 無分別架.不如你去淘寶睇下先.

珍珠宮

熱血金章

momokeikei 發表於 18-7-5 00:46

我見日本賣個d,都係杭州制造,而國內銷售都幾好,又冇乜差評,心思思想淘。

珍珠宮

熱血金章

andyman 發表於 18-7-5 00:54
都係220V , 無分別架.不如你去淘寶睇下先.

我最攪唔掂係條水喉,如果想一出二,果條配件叫做乜?
如圖係裝緊洗衣機的水龍頭,想係果度取淡水。

翡翠宮

toffeetong 發表於 18-7-5 17:00
我最攪唔掂係條水喉,如果想一出二,果條配件叫做乜?
如圖係裝緊洗衣機的水龍頭,想係果度取淡水。

我唔識水電, 但知淘寶好多野賣

首頁

尾頁

跳至