自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

o岩o岩行經屋企樓下, 見到有個女人拖住隻西施, 我囡囡見到隻狗得意就指住同我講 "有隻狗仔呀", 之後, 拖住隻西施個個女人無啦啦指住我鬧我"八婆", 我R 哂頭, 問佢 "咩事呀?", 佢就話 "又係你, 你兩個八婆[email=.....#$@#$%].....#$#$%[/email]# ", 我頂......我唔識佢既, 無啦啦比佢鬧我八婆, 重要鬧埋我個女.

我無反擊, 因為費事同個癲既人嘈.

之後我囡囡問我 "點解佢話八婆既? 咩係八婆", 我就解釋比囡囡知呢d係唔好既說話, 唔可以咁樣講人地, 我囡囡都話 "媽咪無做錯野佢做乜事要鬧你呀?". 好一個反面教材.

男爵府

而家愈來愈多癲人

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

嗰個女人係米有病呀!亂鬧人.

水晶宮

嗰個女人好擺到明係傻架喎~!唔好嬲,傻既人做既事同講既野係唔需要介懷既...早輪我湊仔番學時都响地鐵度遇過有個精神有問題既女人,戴住口罩,佢一聽到附近有個亞媽鬧緊仔時,佢就發作喇,上緊地面時,無啦啦係咁指住我仔又好緊張好大反應咁不斷重複對住我仔黎鬧:"你個衰仔!!!呀~~~~~!!!你個衰仔黎架!!!呀~~~~~唔跟住黎!!!你個衰仔~~~~!!!!"跟住就鬧到上哂地面至急腳走咗...我仔都嚇到O哂咀唔知發生乜事,我同個仔講頭先嗰個姨姨係有精神病架,佢唔知自己講乜做乜,所以唔需要介意既...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

傻傻地,唔好理佢

大宅

好明顯佢唔正常..唔好放係心度

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 yingbma 於 09-3-31 18:46 發表
o岩o岩行經屋企樓下, 見到有個女人拖住隻西施, 我囡囡見到隻狗得意就指住同我講 "有隻狗仔呀", 之後, 拖住隻西施個個女人無啦啦指住我鬧我"八婆", 我R 哂頭, 問佢 "咩事呀?", 佢就話 "又係你, 你兩個八婆.....#$#$%# ...

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 yingbma 於 09-3-31 18:46 發表
o岩o岩行經屋企樓下, 見到有個女人拖住隻西施, 我囡囡見到隻狗得意就指住同我講 "有隻狗仔呀", 之後, 拖住隻西施個個女人無啦啦指住我鬧我"八婆", 我R 哂頭, 問佢 "咩事呀?", 佢就話 "又係你, 你兩個八婆.....#$#$%# ...

佢肯定見你斯斯文文,而佢又傻傻哋,所以就蝦你啦

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

佢遇到我,佢就比較淒涼

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

而家d癲人愈黎愈多

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 00adafan 於 09-3-31 18:56 發表
D人就係咁!
好似我講果個姓周的女職員,(粉嶺圖書館),我已經唔再理佢,佢多次向我瞪眼又好,拍物件拍至我頭痛及耳仔不舒服又好,我都唔理佢,
佢昨日竟然向我撩鼻屎,你話佢係咪太過份!(我唔係特登望佢,只是和保安姨姨談話時無意望到佢)! ...

點解你成日響圖書館都有奇遇既?
又瞪眼,又拍物件拍至你頭痛及耳仔不舒服,又撩鼻屎 ....
可能我好彩,由細到大去圖書館未見過咁情形.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 chunchunbb 於 09-3-31 20:59 發表

佢肯定見你斯斯文文,而佢又傻傻哋,所以就蝦你啦

下, 我個樣斯文? 咪玩啦~ 哈哈! 佢見我拖住個女, 又屎屎下咁既款 (因為剛收工+接女放學+買完"送"+au 緊想病), 所以咪搵我黎發洩囉!!

男爵府

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 yingbma 於 09-3-31 21:10 發表

下, 我個樣斯文? 咪玩啦~ 哈哈! 佢見我拖住個女, 又屎屎下咁既款 (因為剛收工+接女放學+買完"送"+au 緊想病), 所以咪搵我黎發洩囉!!

比起我,你個樣的確好斯文
(我而家收得工呀~ )

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至