自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

kmko 發表於 18-8-14 15:53
我每日朝早都打去hotline 日日都話新一天好換
機位已經換曬
其實 點樣先可以換到日 ...

我試過一過12點就打電話,大約等左一小時就有人接,不過我要既個353日後既機位已full. 跟本未到standard,已比choice 或以上的grade 換哂,冇哂心機,之後可能唔再換AM, 好浪費時間

男爵府

mami42 發表於 18-8-14 23:28

我試過一過12點就打電話,大約等左一小時就有人接,不過我要 ...

Me too , 儲完諗住可以一家人去遠啲旅行,點知都係數字遊戲得個睇,無得換、佢既貶值速度快過cash

男爵府

wedding2008 發表於 18-8-14 23:39
Me too , 儲完諗住可以一家人去遠啲旅行,點知都係數字遊戲得個睇,無得換、佢既貶值速度快過cash :sweatin ...

我最後都用多左里數換,因為唔想掃小朋友既興,但之後都未必再換redeemed ticket, 太浪費時間,以前暑假冇咁難換,而家個遊戲好難玩

男爵府

回覆樓主

請問wait 到後,有幾多天confirm? 因為收到回程有,去程未知

複式洋房

回覆樓主

好難打到電話

子爵府

sophyllis 發表於 18-7-26 15:49
去程15,000 回程 20,000

直航??
我search 2019 (14/8)暑假
要57000miles先換到回程

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

今天毛啦啦confirm 佐我下年2/7香港飛東京 九點幾班機,嚇死我,冇諗過咁快,我七今年七月中排waiting ,排個幾月就有,但我費事wait用avios 四萬換了四個人日航香港飛東京

大宅

232 發表於 18-8-19 08:10

直航??

來回程直航北海道10-20/7/2019

子爵府

sophyllis 發表於 18-8-19 17:58
來回程直航北海道10-20/7/2019

thx!!
我23/7 to 14/8之間check
全部每程57000 miles

大宅

232 發表於 18-8-19 18:02
thx!!

每朝8點放位已經比人搶晒,遲過9點基本上唔會見到仲有位,除左呢d 57,000里一程

子爵府

sophyllis 發表於 18-8-19 18:16
每朝8點放位已經比人搶晒,遲過9點基本上唔會見到仲有位,除左呢d 57,000里一程
...

ic

瑪瑙宮

大廚勳章

232 發表於 18-8-19 18:02
thx!!

呢個係最黃金嘅時間。。北海道看花。。我覺得都係唔使痴心妄想。。除非佢等到出發前兩個星期就話你知有位到時你先要

我都係用20000分單程換咗27/7 cts—>hkg。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

wingwing729 發表於 18-8-2 17:50
如果用ASIAMILE換內陸一定連直航換的,網上係換不到,要打上去ASIAMILE熱線換呢,我現在狀況,我分開兩程 ...

現在要用A M兌換買內陸機好麻煩。。首先又要係來回程一齊出。。而且仲要規定係標準賞。。才能兌換partner機。。。

我都放棄左。。。至於會唔會用avios 兌換內陸機我都未知。。因為好多時都係10800yen 就已經可以買到羽田飛想去北海道嘅內陸機。。俾錢買選擇多個兌換嘅時間

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-8-19 23:30
現在要用A M兌換買內陸機好麻煩。。首先又要係來回程一齊出。。而且仲要規定係標準賞。。才能兌換partner ...

對呀,比七百幾就可以飛內陸,所以我最後用4萬avios 換四張單程香港飛東京,坐日航,不用wait Asia mile 下年暑假攪定了,放心哂

瑪瑙宮

大廚勳章

wingwing729 發表於 18-8-20 09:23
對呀,比七百幾就可以飛內陸,所以我最後用4萬avios 換四張單程香港飛東京,坐日航,不用wait Asia mile ...

我都係暑假用avios 兌換左香港去羽田果程40000兩人商務

回程就用咗北海道直航返香港am。。。唔好煩等待waiting 嘅心情係好困擾。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 09:26
我都係暑假用avios 兌換左香港去羽田果程40000兩人商務

回程就用咗北海道直航返香港am。。。唔好煩等待wa ...

對,真係唔知等到幾時,好在avios 夠分,我換一家四口呢,所以商務與我無緣

瑪瑙宮

大廚勳章

wingwing729 發表於 18-8-20 09:35
對,真係唔知等到幾時,好在avios 夠分,我換一家四口呢,所以商務與我無緣
...

我之前兌換左好多分落am。。。後來有人通知我應行嗰邊有放暑假位。。我都即刻喺DBS嗰邊兌換左avios 。。否則我完全都唔知有位。。我第一次用avios
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 09:39
我之前兌換左好多分落am。。。後來有人通知我應行嗰邊有放暑假位。。我都即刻喺DBS嗰邊兌換左avios 。。否 ...

我也是第一次用avios ,又係DBS分換,唉如果這個星期換,多30%呀,希望30/10前我儲倒D DBS 換下先

瑪瑙宮

大廚勳章

wingwing729 發表於 18-8-20 09:41
我也是第一次用avios ,又係DBS分換,唉如果這個星期換,多30%呀,希望30/10前我儲倒D DBS 換下先
...

我就係剛剛星期四先知道有位同埋有額外30%。。。星期六就已經有分。。中午我就即刻兌換左兩張羽田。。係最後嗰兩張羽田

kelvin1206    發表於 18-8-20 09:51
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 09:43
我就係剛剛星期四先知道有位同埋有額外30%。。。星期六就已經有分。。中午我就即刻兌換左兩張羽田。。係最 ...

你好好彩呢,不過另一方面諗如果呢個星期才換,我可能換不到機票

首頁

尾頁

跳至