跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問七月中至八月頭天氣如何?想知道要帶什麼衣服 和外套,中學生。 另外想問下有什麼是不能帶入境的? 洗澡液、 洗頭水、牙膏等…謝謝!

男爵府

mandyfung 發表於 18-7-7 11:59
請問七月中至八月頭天氣如何?想知道要帶什麼衣服 和外套,中學生。 另外想問下有什麼是不能帶入境的? 洗 ...

呢度係冬天,不過最凍都係夜晚10度左右,日頭去到23、24度,帶件外套,T-shirt 、短褲家陣都有人著
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

mandyfung 發表於 18-7-7 11:59
請問七月中至八月頭天氣如何?想知道要帶什麼衣服 和外套,中學生。 另外想問下有什麼是不能帶入境的? 洗 ...

答少左:食物唔帶得入,要申報,妳講果D 都帶得入。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

回覆 hk_woman68 的帖子

好多謝你的回覆,早晚氣溫度都相差幾大喎! 請問藥物是否要申報? 因為長期要食甲狀腺藥, 入境是時否帶定醫生信會比較方便? Thank you!

男爵府

mandyfung 發表於 18-7-9 08:52
回覆 hk_woman68 的帖子

好多謝你的回覆,早晚氣溫度都相差幾大喎! 請問藥物是否要申報? 因為長期要食甲 ...

醫生處方藥物帶定醫生信一定冇錯,加上係長期病,萬一係度要睇醫生都可以直接俾呢度醫生睇香港的醫生信,呢啲係常識了呱。

首頁

尾頁

跳至