自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實要點先買到輪倚位,我打過去問話公開發售時打電話留位,但上網又睇過要即日去買,好亂啊

輪倚個平台位係咪一定要坐輪倚先可以入座架,本身我有傷殘證,行動不便現攞拐杖,但問售票網話一定要坐輪倚先比入場

紅館多樓梯同埋環境好黑,我行唔到樓梯,唔買輪倚位我根本睇唔到,好想睇華仔演唱會,點好

珍珠宮

kitwong 發表於 18-7-8 11:04
其實要點先買到輪倚位,我打過去問話公開發售時打電話留位,但上網又睇過要即日去買,好亂啊

輪 ...

輪椅位不一定要坐輪椅,有櫈放喺度嘅,D櫈好似酒樓D椅唔上下款。
其他問題幫你推
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

回覆樓主

我見過有拎拐仗嘅坐呀

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

http://www.bastillepost.com/macau/16-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E4%BA%8B/143433-%e7%9c%9f%e8%b7%9b%e5%ae%9a%e5%81%87%e8%b7%9b%ef%bc%9f%e8%bc%aa%e6%a4%85%e5%a5%b3%e6%bc%94%e5%94%b1%e6%9c%83%e7%ab%99%e7%ab%8b%e6%83%b9%e7%88%ad%e8%ad%b0/

珍珠宮

kikiboy 發表於 18-7-8 11:07
輪椅位不一定要坐輪椅,有櫈放喺度嘅,D櫈好似酒樓D椅唔上下款。
其他問題幫你推
...

謝謝回覆,我打電話去問又話唔係坐輪倚唔比入場,我都唔知點好
愛 我 就 別 傷 害 我

珍珠宮

yoyo_blythe 發表於 18-7-8 11:28
我見過有拎拐仗嘅坐呀

以家我就係要攞拐杖,雖然我唔係坐輪倚,但都係行動不便有傷殘證,傷殘證類別係肢體傷殘

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你有傷殘証已經可以證明係有需要,不過你問清楚啲員工,怕到時每個人講嘢都唔同
不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢D位好似最後階段會放出黎賣!

PS: 前提係一路都空著, 無輪椅人仕買票!!

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-7-8 11:51
你有傷殘証已經可以證明係有需要,不過你問清楚啲員工,怕到時每個人講嘢都唔同
...

我早幾日分別打過去城市電腦售票網同紅館問,佢地都比唔到一個確實既答案我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kitwong 發表於 18-7-8 11:56
我早幾日分別打過去城市電腦售票網同紅館問,佢地都比唔到一個確實既答案我
...

不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

熱血勳章

回覆樓主:

我買過,不過我係需要輪椅,不肯定沒有輪椅買唔買得,但我覺得係必須使用輪椅,你當日可坐輪椅,陪同人跟你入埸

大宅

回覆樓主

租/借架輪椅入場得嗎?因為你有證,係真有需要,咁咪唔使問黎問去

子爵府

熱血勳章

cy101 發表於 18-7-8 11:55
呢D位好似最後階段會放出黎賣!

PS: 前提係一路都空著, 無輪椅人仕買票!!

不是冇,但買唔到,原因不明

子爵府

熱血勳章

回覆樓主:

開賣當日已經可以電話預約

大宅

回覆樓主:

我印像中輪椅位健全人士都買得,不過係最後階段無傷殘人士需要先可以現場買, 不一定要坐輪椅。

珍珠宮

cwb43c 發表於 18-7-8 11:59
我買過,不過我係需要輪椅,不肯定沒有輪椅買唔買得,但我覺得係必須使用輪椅,你當日可坐輪椅,陪同人跟你 ...

以經搵左朋友陪我去,另外仲有朋友會訂埋同一場到時幫手照顧我

子爵府

熱血勳章

kitwong 發表於 18-7-8 12:07
以經搵左朋友陪我去,另外仲有朋友會訂埋同一場到時幫手照顧我

咁你推輪椅去就一定冇問題, 到時開賣打電話去預約,2日內再去門市攞飛就得

珍珠宮

cherrie221 發表於 18-7-8 12:00
租/借架輪椅入場得嗎?因為你有證,係真有需要,咁咪唔使問黎問去

如果到最後都唔清楚係咪一定要坐輪倚入場先可以坐輪倚位,到時好大可能會租架輪倚去,因紅館入面環境黑,其實坐輪倚我會安全 d 唔會咁易跌親

珍珠宮

kitwong 發表於 18-7-8 11:46
謝謝回覆,我打電話去問又話唔係坐輪倚唔比入場,我都唔知點好

我朋友拎拐杖嘅,唔止一次買輪椅位入紅館睇演唱會,仲可以買一位同行人輪椅位嘅嘅飛。你再打電話去問多次
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

kikiboy 發表於 18-7-8 12:18
我朋友拎拐杖嘅,唔止一次買輪椅位入紅館睇演唱會,仲可以買一位同行人輪椅位嘅嘅飛。你再打電話去問多次
...

星期一我再打去問多次先,唔該哂你!

因紅館環境黑,到時我會搵朋友陪我坐,佢會照顧我的

首頁

尾頁

跳至