自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

去年聖誕我同小朋友搭歌詩達郵輪,去5日,好好玩,小朋友有遊戲室玩,做手工,唱歌,每次15人,唔會太多人,安排好好,
郵輪適合小朋友去,一攰又可回房休息
但如果只得大人去,應該幾悶

男爵府

肥豹 發表於 18-7-10 19:38
原來咁差好彩我個未報名我仲諗住帶小朋友去玩下

其實每隻郵輪有部分套房都會有優先禮遇,真心抵。間房大d,優先上落船/睇show/食飯/攞返passport唔駛排隊,部分餐廳或船上設施只開放俾套房客人用。

第上船落船分別好大,上船後慢慢食埋lunch,其他客先上船食野,我地已可以趁少人時換衫搞埋簽免責條款玩滑浪。

同埋住套房既郵輪分數係儲雙倍,第日儲夠分,就算住內倉房都會有同樣優惠。

伯爵府

回覆樓主

有冇人去過星夢5日?想請船上有咩活動啱小朋友玩?

男爵府

女皇駕到 發表於 18-7-10 22:32
其實每隻郵輪有部分套房都會有優先禮遇,真心抵。間房大d,優先上落船/睇show/食飯/攞返passport唔駛排隊 ...

多謝你分享

男爵府

11B 發表於 18-7-9 17:19
係預備上船時已想爆粗

我係香港上船先會想爆粗

禁止訪問

伯爵府

touchmagic 發表於 18-7-11 16:20
上個月都上過星夢,水上樂園同繩網場我都覺得啱玩,夠大同新。另外我仔仔鍾意玩下VR,電子遊戲室嗰啲
...

係咪全部都不用另外加錢玩?要早d book 定嗎?thanks

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

我想問吓海洋航行者號的泳池有沒有滑梯的?在網上看的照片好像找不到

男爵府

yuffieyip 發表於 18-7-12 18:16
我想問吓海洋航行者號的泳池有沒有滑梯的?在網上看的照片好像找不到

男爵府

Ocean419 發表於 18-7-11 17:00
係咪全部都不用另外加錢玩?要早d book 定嗎?thanks

請問book 歷奇和攀石在6樓book 嗎?

伯爵府

mikehappy 發表於 18-7-12 23:05

我未上船,過多2個星期先出發呀

男爵府

回覆樓主

岩岩29/6-1/7去完星夢,我咁大個女真係好少見到極度厚面皮既人,係呢架船我終於見識到,仲要至少三次,小朋友會岩玩,同想像中無咁多人,免費餐廳正常,唔算太難食亦都唔係太好食,野玩其實想玩既都要俾錢,不過唔太貴,房幾好訓,舒服乾淨,總括如果再上多一次去玩,我就唔會嘞

伯爵府

conconchan 發表於 18-7-16 17:42
岩岩29/6-1/7去完星夢,我咁大個女真係好少見到極度厚面皮既人,係呢架船我終於見識到,仲要至少三次,小朋 ...

請問我地慣食中餐,buffet 同另一免費餐廳食物接近港式中餐囗味嗎?如果想6pm有得坐底食,應該預早幾多去排隊?

男爵府

Ocean419 發表於 18-7-16 17:53
請問我地慣食中餐,buffet 同另一免費餐廳食物接近港式中餐囗味嗎?如果想6pm有得坐底食,應該預早幾多去 ...

8樓係中餐,有幾碟指定菜同湯,可免費添食添飲,個湯非常好飲,三間免費最好食,如果上船個日無可能6點食,因為7點半左右先上到船,我地上次已經即放低野落去都要排到9:30先有得食,唯有中間食住少少野先去食
跟住7樓同自助餐我地食早餐同午餐,普普通通既野食,最後一日早上都係去返8樓食,我地都覺得係好食
如果你想中間個日晚餐去食,建議你晚市一開就好已經排定隊,一過少少就越來越多人,因為得3間免費

男爵府

mikehappy 發表於 18-7-12 23:05

應該唔使book, 去到排隊就玩得!記得要著長褲同波鞋,我上次冇帶所以冇得玩!

男爵府

conconchan 發表於 18-7-16 17:42
岩岩29/6-1/7去完星夢,我咁大個女真係好少見到極度厚面皮既人,係呢架船我終於見識到,仲要至少三次,小朋 ...

咩厚面皮人(emoji),我下星期曰出發。見好多負評,個holiday mood 已減半。

男爵府

happylife1210 發表於 18-7-16 18:10
應該唔使book, 去到排隊就玩得!記得要著長褲同波鞋,我上次冇帶所以冇得玩!
...

謝謝

公爵府

回覆樓主:

男爵府

mikehappy 發表於 18-7-16 18:15
咩厚面皮人(emoji),我下星期曰出發。見好多負評,個holiday mood 已減半。

好長篇
1. 排隊等上船時因爲我地想快點可以上船,所以預早個半鐘去排定隊,有兩條隊,一邊係貴房,一邊係普通房,我地排普通隊頭幾個,我地排到時有個男人即刻係隔離跳入黎話佢排緊,咁唔緊要我地話讓佢排先,因為我地多人,3大4細,佢堅持話唔使,因為佢而家個位先有得挨椅背,最後佢插左係我地中間排隊,跟住先知原來一家4口,兩個仔都廿幾歲,兩個仔加有個女人(男人叫佢阿嫂)坐係出面等個男人一個排,跟住後面越來越多人,佢三個都仲係出面坐緊,到開始郁,三條友即刻移開椅爬入黎,咪俾後面有個男人罵佢地唔岩規矩,跟住個仔即刻話你見唔到我地有人排咩?個男人咪話我只係見到一個男人排,你地無排,最後成家扮聽唔到繼續行,點知佢地見到人地貴房隊行好快同優先,佢地成家即刻衝左過去仲同我地講拜拜,我地已經話成家都痴線,跟住行行下佢地停左跟住就到我地行,點知佢成家見到我地條隊開始行,佢話老友我地又見面嘞,佢地即刻又走返過黎,我地成班咪起哄,但個保安話佢地做唔到野,叫極佢地過返去佢地成家扮聽唔到無事發生,好在之後都無再見到佢地成家
2. 食自助餐時隔離枱有7,8個中年人,佢地枱有一盤起碼有40塊甜品未食過既,我地初初以為佢地係訂就無理,點知佢地有個朋友問佢地:咦,你地預訂架,咁好既?
點知有個女人話:唔係呀,我見佢一出就即刻拎晒入黎囉,原來佢地有人生日,當生日蛋糕係咁影相 我地已經眼都突,跟住佢地食啦,食左十幾舊後突然唔見左盤野,聽到佢地有人話我地都食唔晒,我拎返出去嘞
3. 到落船時要去個舞廳跟指示坐等落船,咁個個都跟坐啦,突然有個男人走去第二邊,職員見到咪叫佢聽指示過黎坐,佢即刻發脾氣問點解要佢跟坐,我中意坐邊就坐邊,爆晒粗,係咪講講講,但職員講你坐個邊係最後先落,佢先死死氣過返黎,有乘客咪笑囉,咪話佢懶醒懶叻,知自己無賺即刻扮晒野坐返岩位

我以上所講既人全部都係講正宗廣東話既香港人

首頁
12345...8

尾頁

跳至