自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

happylife1210 發表於 18-7-9 18:19
應該係要等到7:30先開始上船,但報名時話係6點已可以check in! 咁我地6:30已完晒所有安檢!但都未上得船囉 ...

排隊上船,打哂蛇餅,轉來轉去,轉到暈陀陀都未上到船

期間啲大陸人打尖,嘈吵,你推我擠,煩到嘔。。。。

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

zozozo 發表於 18-7-9 18:21
星夢郵輪包既食物劣到咩咁

餐廳大圓枱,幾伙人搭枱,自助劣食,第二日已經頂唔順自費食返啲正常野。。。。 ...

fd啱啱先話抵join, 平過去澳門

子爵府

女皇駕到 發表於 18-7-9 17:10
舊年上過海洋航行者感覺唔錯,我媽鍾意hea可以游早水睇表演,食下瞓下玩下。我同老公+仔鍾意玩,日日淨係 ...

想請教下你去海洋航行者號用咗幾多洗費呀,我下個月去,想有個預算。

子爵府

2019勳章

happylife1210 發表於 18-7-9 18:00
如果你有budget 又想近近地,可以去台灣或新加坡上船,有公主號或皇家加勒比嘅郵輪,一定好過香港出的星夢 ...

咁請問係咪台灣上船,會去香港落船㗎?

男爵府

cibewong 發表於 18-7-9 20:38
想請教下你去海洋航行者號用咗幾多洗費呀,我下個月去,想有個預算。

其實我上船無咩用錢,淨係買左任影相package,好似us100定us200,送4張滑冰show門票。同埋join左夢工場早餐,記得唔算貴好,不過我地唔記得較返時差,所以miss左。

不過因為我住套房有golden pass,所以船上有lounge 可以任飲latte,mocha果d,傍晚又係有小食,紅白酒,香檳,baileys果d任飲,房有水煲,所以酒水package對我無咩用。

其實佢食野主餐廳果d算係唔錯,每日都轉款,仲有幾種揀,唔係超級挑剔都唔駛俾錢食野,我淨係船上買過爆谷。其他tea time有時直情直接上11樓自助餐廳或者5樓小食店攞完拎返房慢慢食。Golden Pass room service唔駛service charge但我地都未用過。

子爵府

女皇駕到 發表於 18-7-9 21:06

其實我上船無咩用錢,淨係買左任影相package,好似us100定u ...

聽你咁講都放放心啲,基本上在船上真係唔需要用太多洗費,唔該哂。
另外你在船上有無買上網嘅WiFi 呀?

男爵府

cibewong 發表於 18-7-9 21:21
聽你咁講都放放心啲,基本上在船上真係唔需要用太多洗費,唔該哂。
另外你在船上有無買上網嘅WiFi 呀?
...

無呀,我淨係落port去左間餐廳用過wifi咋,基本上旅行中俾人搵親都唔係好野,同埋船上真係好忙好多野玩,你唔會悶到要上網。

子爵府

女皇駕到 發表於 18-7-9 21:31
無呀,我淨係落port去左間餐廳用過wifi咋,基本上旅行中俾人搵親都唔係好野,同埋船上真係好忙好多野玩, ...

即係話你去餐廳都可以用到WiFi 上網,唔駛再用錢買?

男爵府

cibewong 發表於 18-7-9 22:13
即係話你去餐廳都可以用到WiFi 上網,唔駛再用錢買?

唔係呀,我係落左船,去左市度食飯入面d餐廳時用餐廳wifi check email whatsapp咋

子爵府

女皇駕到 發表於 18-7-9 22:16
唔係呀,我係落左船,去左市度食飯入面d餐廳時用餐廳wifi check email whatsapp咋
...

Oic 明白

男爵府

旦仔 發表於 18-7-9 21:01
咁請問係咪台灣上船,會去香港落船㗎?

台灣上落船或新加坡上落船,要搭飛機過去,要住一晚酒店,第二日有車送你去碼頭上船!通常1點前已上到船,放低行李就去食自助餐!
我試過玩海洋贊禮號,香港上新加坡落船,再買單程機票返香港,但係比較少呢啲行程!

子爵府

2019勳章

happylife1210 發表於 18-7-9 23:39
台灣上落船或新加坡上落船,要搭飛機過去,要住一晚酒店,第二日有車送你去碼頭上船!通常1點前已上到船, ...

明白晒唔該

大宅

zozozo 發表於 18-7-9 18:21
星夢郵輪包既食物劣到咩咁

餐廳大圓枱,幾伙人搭枱,自助劣食,第二日已經頂唔順自費食返啲正常野。。。。 ...

船上面用衛星網絡 全部郵輪啲wifi 都貴架喇我上親船玩都斷網好好relax 下

別墅

Xmas吸收勳章

回覆樓主

自費餐廳唔錯喎,我試左西餐同high tea,都幾好味,價錢又唔算貴,值得試下

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 18-7-9 11:45
fd啱啱先話抵join, 平過去澳門

即係join 咩? thanks

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我愛Corina 發表於 18-7-10 19:28
即係join 咩? thanks

咪係星夢 3日兩夜 海上旅囉

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

謝謝大家回覆及分享經驗

男爵府

zozozo 發表於 18-7-9 18:24
排隊上船,打哂蛇餅,轉來轉去,轉到暈陀陀都未上到船

期間啲大陸人打尖,嘈吵,你推我擠,煩到嘔。。。 ...

原來咁差好彩我個未報名我仲諗住帶小朋友去玩下

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 18-7-10 11:30
咪係星夢 3日兩夜 海上旅囉

Thanks...

Summer 得返d suits

大宅

回覆樓主

我都剛去完三天兩夜星夢遊輪,住露台房,間房就ok, 但一出房無論食同玩都多人,show 仍吾見得好睇,價錢吾平,吾係咁值囉。

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊