自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

youtube見人介紹郵輪去沖繩

伯爵府

勞氣小妹 發表於 18-7-21 15:37
可以的話淡季去比較好
價錢又平d,人又少d
服務都相對地會好少少

冬天係淡季? 1月份算唔算?
但滑水嗰d開唔開?

珍珠宮

無糖車厘子 發表於 19-7-14 00:01
跟時間表系好多小朋友會同時間去如果吾系陪小朋友
應該無乜好玩
吾去時間表只可行下同訓覺 ...

約啲朋友一齊去,大細各有節目,唔會悶

珍珠宮

現在正好在船上, so far so good.
北歐11天,一班朋友一齊,好熱鬧
Cruise Planner幫忙預定,所有人都住頂樓,露台可以睇日落好靚。食飯時間全部一早預訂咗,冇混亂。第一晚嘅prime rib比預期中好。小朋友自己全部check-in去合適年齡嘅活動,大人去睇show玩得好high。因為係北歐路線,天氣真的比較凍同大風。客户群年紀比較年長,同埋好少中國人,沒有看見有搶嘢食嘅奇葩。這次個planner好好,所以雖然人多一齊安排,完全沒有壓力的情況上船,只需要食和玩。

子爵府

jksd 發表於 19-7-13 23:34
請問最後係真架?
每日可以去消費餐廳食一餐?

是呀,叫管家訂台,去到餐廳選擇自已食個餐,唔洗俾錢,同埋全程包上網都唔洗錢,睇show 同小朋友參加船上活動都叫管家訂就可以,小朋友活動是要俾錢。

大宅

我剛去完阿拉斯加郵輪,非常好,上落船都唔洗排,食野fine dinning 都唔洗錢,加30美金仲有米芝連餐廳,落port係由7am至9pm,上落船玩幾轉都得,隻船超大,多數外國人,有禮貌很悠閒。野食好食到比得上香港高級餐廳。個人覺得坐郵輪都係去美加歐洲好,因為人地係傳統高級旅行,服務至少有五星級酒店水準

珍珠宮

gofish0213 發表於 19-7-20 03:07
我剛去完阿拉斯加郵輪,非常好,上落船都唔洗排,食野fine dinning 都唔洗錢,加30美金仲有米芝連餐廳,落p ...

我就坐郵輪去阿拉斯加,非常享受,至今難忘!

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

mizuho 發表於 19-7-16 13:36
Cruise Planner幫忙預定,所有人都住頂 ...
樓主真係開心, 可以約到一班好朋友一齊上船去北歐玩11日 我同C6打算出年試下坐郵輪去北歐(第一次坐郵輪)
可唔可以分享多D要注意的事項? CRUISE PLANNER是要住套房才有的嗎?

大宅

cecelc 發表於 18-7-8 17:27
大家最近去過邊隻郵輪玩呀?

好玩好食嗎?

郵輪其實都好玩,不過最緊要唔好有暈船浪

男爵府

我等costa 年尾有新船去巴塞隆拿、意大利.而家每年都安排一次同fd 去郵輪

水晶宮

mizuho 發表於 19-7-16 13:36
Cruise Planner幫忙預定,所有人都住頂 ...

搖唔搖呀?

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問有冇jm坐過盛世公主呀?

珍珠宮

CLAMAN 發表於 18-7-23 12:14
我上過船玩,覺得d設施幾新又好玩wor

是,可能之前不是在旺季去,我們和小朋友也玩得開心!

大宅

我剛去完阿拉斯加郵輪,非常好,上落船都唔洗排,食野fine dinning 都唔洗錢,加30美金仲有米芝連餐廳,落p ...

有冇介紹呀?可否給一些資料呀?

大宅

aidan08 發表於 18-7-21 14:54
我去過一次郵輪,係喺意大利上船,我朋友極力推介。

不過我同老公去過嗰次後就決定唔會再坐郵輪。我諗好唔 ...

你自己玩當然比較麻煩,跟團就舒服好多,而且要揀大隻嘅船

珍珠宮

jcstai 發表於 19-7-20 18:20
樓主真係開心, 可以約到一班好朋友一齊上船去北歐玩11日 我同C6打算出年試下坐郵輪去北歐(第一次坐郵 ...

Cruise Planner是幫忙找合適嘅cruise,有啲似travel agent,只是cruise planner需要考牌,會熟悉所有sea cruise和river cruise的內容、設備、客戶群、價格之類,但不限於任何郵輪公司,所以比較中肯,但又比自己找package方便和貼心。

珍珠宮

jcstai 發表於 19-7-20 18:20
樓主真係開心, 可以約到一班好朋友一齊上船去北歐玩11日 我同C6打算出年試下坐郵輪去北歐(第一次坐郵 ...

我們這次就是因為有cruise planner,由房間到餐飲都特別安排。其中有一家沒有用planner,自己在美國在Costco訂。我們的cruise trip在我們下單到付款中間有一次discount,我們的cruise planner幫我們取消再重新訂,所以再多拿了credit和discount,但自己訂嘅就不知道。我們住的是頂樓最方便和可以睇日落嘅view,但這個朋友沒有和我們一起。我們的special dinner也是最好嘅餐廳食steak,那個朋友就沒有選擇的被安排去義大利餐廳。

其實找cruise planner嘅好處係可以將自己嘅要求和budget交比佢,搵啲合適嘅options比我哋選擇,否則自己根本冇可能做到咁多research。我哋一班朋友都非常非常滿意這個cruise planner嘅安排。

珍珠宮

aniceleung 發表於 19-7-20 20:16
請問有冇jm坐過盛世公主呀?

你係指Princess?
我今次係坐Princess去北歐+俄羅斯
超級正!

珍珠宮

she007 發表於 19-7-20 20:03
搖唔搖呀?

隻船20+層,我在海浪好大的波羅的海,行走的時候會有一點點抖顫,比地鐵要定好多。
我哋打藍球、乒乓球同小型哥爾夫球都冇問題,幾定㗎

伯爵府

親子王國15週年勳章

你坐邊㗎呀?我都研究中

首頁

尾頁

跳至