母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

不知不覺埋身餵到6個幾月喇,bb都出左兩隻牙仔,有時都會比佢咬到好痛下,依家每次餵奶都有種恐懼感

侯爵府

venus0622 發表於 18-7-10 09:17
不知不覺埋身餵到6個幾月喇,bb都出左兩隻牙仔,有時都會比佢咬到好痛下,依家每次餵奶都有種恐懼感:thinki ...

我都擔心緊呢個問題
我仔啜我好大力
如果有牙仔真係怕比佢咬到

大宅

我都有呢個苦惱,有無人可分享下點解決
Bb得6個月,講佢又唔明,我大叫好痛呀,B.B. 仲對住我笑,吹漲

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我女就來7個月,好彩未有牙,我都驚比巨咬

別墅

venus0622 發表於 18-7-10 09:17
不知不覺埋身餵到6個幾月喇,bb都出左兩隻牙仔,有時都會比佢咬到好痛下,依家每次餵奶都有種恐懼感:thinki ...

我之前都有比bb咬過,我好嚴厲咁話佢,而且沒收奶奶,佢知唔可以咁(當然都係幾次之後)

其實有無牙都可以扯行黎食,比多幾次機會佢先,如果係明知姑犯,咁就要再諗方法啦!
最壞打算咪做泵媽/介奶。我弟婦餵到一歲左右,因為牙痕當lin係奶嘴咁咬,真是損哂,一歲覺得都可以轉其他,所以佢介咗埋身亦都無泵,轉飲奶粉

人人目標唔同,盡咗自己力,比到你認為對bb最好就得!

複式洋房

我女都6個半月啦,下面出左兩粒牙,剛開始有咬我,我拎開唔比佢啜,鬧佢同掌嘴仔,佢都係對住我笑以為我同佢玩,咬左一段時間再無咬過,而家好鐘意拎人的手黎咬,自己的手就啜,真係好醒

複式洋房

回覆樓主:

細仔9個月,好彩之前未有牙個陣佢試過又咬又扯,比我鬧同打嘴仔,試過幾次之後知道no no,宜家岀牙暫時都冇事

侯爵府

fat.fatfamily 發表於 18-7-18 01:20
細仔9個月,好彩之前未有牙個陣佢試過又咬又扯,比我鬧同打嘴仔,試過幾次之後知道no no,宜家岀牙暫時都冇 ...

我仔飲奶啜好大力架
我依家真係好驚佢出牙
佢依家4個半月
啜我都會啜損

複式洋房

Mary媽咪 發表於 18-7-18 11:59
我仔飲奶啜好大力架
我依家真係好驚佢出牙
佢依家4個半月

慢慢會習慣

首頁

尾頁