夫婦情感

跳至

首頁
45678...11

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主

他好恐怖!
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

樓主,走得快好世界,你老公太自我兼控制狂,最重要係不見得佢愛你,比我走左9世,佩服你可以忍到咁多年

別墅

monictw 發表於 18-7-11 01:38
長文慎入
先交代下背景...我同C6都3X歲,有一個4歲仔仔,兩個都係同一間公司經常要出差(東南亞,美國歐洲等..) ...

我覺得你老公一D都5愛你,佢只係當你係生仔機器同工人,一個愛你的男人係會為你付出

大宅

走啦....

人生係為自己, 先好講其他野 (孝順父母, 愛鍚下一代)
妳連基本呼吸都覺得辛苦, 仲唔走?

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

其實退休條數有無一齊計過,事實財政緊唔緊張? 佢都慳自己慳得好緊要,相對你就唔慳。
而湊仔相反,你投入太多,佢就好少。呢兩個是矛盾所在。
點解返唔到去以前拍拖時呢…
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

回覆樓主

分開下,等佢知無左你地係點!你有能力請工人湊,自己比錢請,洗鬼理佢咩

男爵府

monictw 發表於 18-7-23 23:31
回覆 SVbaby 的帖子

多謝你其實我確實係有2手準備, 其實我經濟可獨立

依家佢有同仔仔互動咩?有建立感情咩?咪一樣無爸爸,我覺得分開你會輕鬆啲,比啲空間大家想清楚!

男爵府

回覆樓主

Feel到你有幾攰,依家囝囝先3歲,長路漫漫。真係,攤開同佢傾,佢咁老土鍾意用紙mark起你買咩幾錢,你照辦煮碗,用紙寫低佢過去3個月做左咩家務、玩左幾多個鍾手機、陪左個囝幾多小時。準備好一切資料,就同佢開拖。
佢口口聲聲話你用佢錢,你數返佢聽每個月為屋企貼左幾多,做左乜野。講完,就執野,帶埋阿囝返外家,等佢好好反省下,睇下仲有無得救。

熱狗媽    發表於 18-8-27 16:58

男爵府

回覆樓主

仲有,如果真係離婚,記得分佢身家,睇得個錢咁大,一蚊都唔好比佢,留來養仔。

大宅

長文慎入
先交代下背景...我同C6都3X歲,有一個4歲仔仔,兩個都係同一間公司經常要出差(東南亞,美國歐洲等..) ...

如果唔離婚係為左個仔有爸爸既話,咁都要睇吓咩爸爸先得架,出trip 返黎唔理仔,仲會講最衰生左你,呢啲咁hurt 既說話好傷害小朋友,我C6成日都會抱住囡囡感謝囡囡豐富佢既人生,C6係鍚B 就留底啫,連個仔都慳又唔理要黎做咩。仲有婚後資產係共有,層樓係邊個名,到要分時都係一齊分。

複式洋房

長文慎入

點解可以忍到

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

每個人都有自己的性格……你老公是勁慳錢同比較計較的人, 我諗你要佢改變真係好難, 不過我諗佢呢個性格喺未結婚之前已經係存在, 所以如果你選擇得同佢結婚 你就唔單止要欣賞佢嘅優點仲要連佢嘅缺點你都要接受, 如果你覺得真的太難受的話 離婚都可能係其中一個選擇, 但係因為呢啲理由而要離婚咁又值唔值得呢? 做之前一定要考慮清楚! 不過我見到你哋買第一層樓佢決定係寫你嘅名先而唔系佢先, 呢一點我又覺得證明佢真係幾愛你

大宅

回覆樓主

其實佢將層樓寫你名,可能因為佢知分身家的話佢都係有份,所以唔介意寫你名?

講真語言都係一種暴力,你唔可以再俾佢傷害你
對仔仔成長都唔好

男爵府

回覆樓主:

我估你人工都唔差,認真,同個仔搬返娘家,請工人,情緒好重要

男爵府

回覆樓主:

張柏gi講過佢父母話要離婚時,佢幾兄弟姊妹係拍手贊成,因為佢地覺得日日家嘈屋閉好討厭,自己參透

大宅

回覆樓主

層樓寫你名
係因為如果離婚
佢點都有得分一半 唔關名事的

水晶宮

回覆樓主

我會離婚。

珍珠宮

長文慎入

即刻走,帶埋個仔。

首頁
45678...11

尾頁

跳至