懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

QE生bb分享

我經常在這看到有人分享生bb的情況,今日我也來分享下。

我是入了e院催生,第一胎,e生話子宮頸又長又硬要塞藥,早上十一點塞強力的藥軟化子宮頸。不能塞普通的藥,塞了一晚,晚上八點後最有反應,之前像m痛,八點後開始,有陣痛大概每一分鐘一次,很密但不算好強力的陣痛,但當然也是痛,痛到十點有e生來看了,覺得我受藥反應大,拿走塞藥,一拿走後不久己好很多,明顯其實bb未是時候出來。

別墅

回覆樓主:

晚上有點宮縮但不規律,第二日再超級痛咁人手check宮頸,dr話我宮頸好多了有軟化,即時推下產房催生,當日超多人生,去到人手穿水,我一開始有講要無痛針,佢地話通常來到你可能都生了,麻醉師忙呢,咁但照request先。結果不停加吊催生藥,痛了十小時,愈來愈密,check了多次宮頸,幸好有笑氣,一度都未開,即時轉我去開刀,手術室一ready勁快推下去,我初時仲想老公會在手術室我身邊,原來是不能陪手術開刀。

最後就生了bb出來,後上A11房。

大宅

northernstar 發表於 18-7-11 19:19
晚上有點宮縮但不規律,第二日再超級痛咁人手check宮頸,dr話我宮頸好多了有軟化,即時推下產房催生,當日 ...

請問傷口大概幾長?姑娘有幫忙洗傷口嗎?bb係咪24小時後就跟你?傷口會好痛嗎?

我考慮緊政府定私家開刀,想知多d,thank you

侯爵府

回覆樓主:

你的情況同我好似,不過我仲要穿左水,所以我拒絕左催生轉左開刀,我只係feel 過三下陣痛,但真係痛不欲生

男爵府

回覆樓主:

你同我第一胎經驗一樣呀,一樣催生唔成功,開刀後上a11。
岩岩係qe開刀生完第二胎

別墅

tcl2016 發表於 18-7-13 23:50
請問傷口大概幾長?姑娘有幫忙洗傷口嗎?bb係咪24小時後就跟你?傷口會好痛嗎?

我考慮緊政府定私家開刀 ...

我未看傷口一直用紗巾覆住, 已經出院姑娘在出院前有幫忙洗傷口, 因為我住a11半私家房所以bb出世後不是一直跟著我, 半身麻醉後 吊鹽水吊收子宮傷口的藥所以bb不是在我身邊, 只有食奶的時候才會拿bb給我。 傷口有點痛, 醫院提供止痛藥。

別墅

香蕉煎餅 發表於 18-7-14 18:53
你同我第一胎經驗一樣呀,一樣催生唔成功,開刀後上a11。
岩岩係qe開刀生完第二胎
...

我的傷口是溶線, 姑娘話出院後已可濕水但是我仍然不敢打開看。

我自己冇吃止痛藥了,一旦冇吃止痛藥傷口就有點痛, 尤其是餵奶的時候。

別墅

freshrose 發表於 18-7-14 10:35
你的情況同我好似,不過我仲要穿左水,所以我拒絕左催生轉左開刀,我只係feel 過三下陣痛,但真係痛不欲生 ...

我陣痛了十小時, 其實一開始我也不想催生我知道第一胎很難出, 但是醫生話要try催生唯有照try

大宅

northernstar 發表於 18-7-14 19:00
我陣痛了十小時, 其實一開始我也不想催生我知道第一胎很難出, 但是醫生話要try催生唯有照try
...

醫生有咩原因要你催?

複式洋房

想問你可以上A11是不是因為公務員的關係?

別墅

Ronby 發表於 18-7-19 16:23
想問你可以上A11是不是因為公務員的關係?

yes

別墅

Marie.K 發表於 18-7-15 22:52
醫生有咩原因要你催?

話我之前流過血

首頁

尾頁

跳至