0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

姐妹們你地點揀?

禁止訪問

別墅

正常醫院就有水奶比bb既,
夠人奶就最好,唔夠先補奶粉,
如果高要求既...就揀enfinitas,
識早產bb都係飲佢

禁止訪問

別墅

SAU.YI 發表於 18-7-13 17:02
正常醫院就有水奶比bb既,
夠人奶就最好,唔夠先補奶粉,
如果高要求既...就揀enfinitas,

我系政府生,政府知道我想餵人奶通常好堅持吾俾奶粉,同埋聽講開刀無咁快上奶,所以想做定資料搜集,謝謝你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

InIn0707 發表於 18-7-14 15:37
我系政府生,政府知道我想餵人奶通常好堅持吾俾奶粉,同埋聽講開刀無咁快上奶,所以想做定資料搜集,謝謝 ...

我係政府醫院生,試左幾次順產唔得要緊急開刀。如開刀,最好叫家人煲定木瓜魚通草湯同準備好代茶幫助上奶。我失血過多,第三日就上奶喇!雖然唔多,但都有初乳俾阿b啜下。

同埋問定醫院用緊咩奶粉,我係跟醫院既。問姑娘補奶真係好大壓力,佢地係咁迫你餵人奶。餵左成個鐘阿B都食唔飽,攪到人都癲!佢地見阿b喊得好犀利先肯推去餵奶水。個人認為準備定奶樽同奶粉作後備好D....

別墅

vivi23berry 發表於 18-7-14 16:23
我係政府醫院生,試左幾次順產唔得要緊急開刀。如開刀,最好叫家人煲定木瓜魚通草湯同準備好代茶幫助上奶 ...

謝謝分享!

大宅

InIn0707 發表於 18-7-14 19:25
謝謝分享!

唔駛客氣!個陣俾姑娘迫餵人奶攪到好大壓力。見阿b食唔飽,喊到口都震埋仍然堅持迫我繼續試。同朋友傾過原來要求補奶水其實好普遍。你要惡過佢就得ga la...講到好攰頂唔順佢地就心軟。

以上係我今年5月頭生b既經驗。第一胎。

珍珠宮

InIn0707 發表於 18-7-14 15:37
我系政府生,政府知道我想餵人奶通常好堅持吾俾奶粉,同埋聽講開刀無咁快上奶,所以想做定資料搜集,謝謝 ...

生完就算未咁快上奶,只要堅持比bb啜,都會加快上奶。

別墅

RubyYu07 發表於 18-7-14 21:11
生完就算未咁快上奶,只要堅持比bb啜,都會加快上奶。

收到,感謝(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

vivi23berry 發表於 18-7-14 20:50
唔駛客氣!個陣俾姑娘迫餵人奶攪到好大壓力。見阿b食唔飽,喊到口都震埋仍然堅持迫我繼續試。同朋友傾過原 ...

收到,感謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 RubyYu07 的帖子

Agree!開刀後一日之後就有谷奶感覺,多D埋身,一定會愈飲愈多,大家一齊加油喇。

禁止訪問

別墅

ice-lemon 發表於 18-7-14 22:59
我之前食跟醫院比bb 食s26 的,bb 食左便便都唔錯,軟身條狀,我就無再轉了

謝謝你(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

haha748494 發表於 18-7-14 22:48

Agree!開刀後一日之後就有谷奶感覺,多D埋身,一定會愈飲愈多,大家一齊加油喇。 ...

謝謝分享(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

haha748494 發表於 18-7-14 22:48

Agree!開刀後一日之後就有谷奶感覺,多D埋身,一定會愈飲愈多,大家一齊加油喇。 ...

就算唔谷都要堅持比bb啜,加快上奶吖

別墅

$小姐 發表於 18-7-14 00:04
呢隻都好似有益素菌,有助腸胃健康
主要係我見朋友個bb飲佢,重得好快

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你未上奶既時候,可以跟政府既食架

首頁

尾頁