婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

小肥楊 發表於 18-7-13 12:33
回覆 linda_h 的帖子

不如阿B比返你阿媽湊, 自己返工, 儲多個錢搬開住會好D

我同c6已plan緊搬出去 到時希望近我媽再請個姐姐幫幫手

小肥楊    發表於 18-7-13 12:36

大宅

linda_h 發表於 18-7-13 11:48
回覆 queencorn 的帖子

而家自己湊 情況已經改善左。但99會成日攪事,話要餓下呀b,有一次又多事,話佢大喇 ...
好彩你自己湊返咋
唔需要偷偷地食, 光明正大係佢地面前食, 一路食一路同佢地講, 阿b咁細唔食得火腿喎

男爵府

回覆樓主

睇到話6299湊到個b瘦哂,如果我係你,已經咩都唔洗諗,自己會同bb返外家比返阿媽湊。就算大人無床瞓,要瞓地下都無所謂。營養同關懷對小朋友成長好重要,影響深遠,放低老公喺6299度佢唔死得嘅,佢自己係唔開心自然有動力搬走同你地住返。
至於6299,佢地咁對bb,反面就反面,對事唔對人,係佢地有問題,唔改善唔道歉就各行各路。

大宅

回覆樓主:

6299衰就聽得多。d個case 根本同虐兒冇分別喎
親孫都咁。枉為人嫲

大宅

linda_h 發表於 18-7-13 11:48
回覆 queencorn 的帖子

而家自己湊 情況已經改善左。但99會成日攪事,話要餓下呀b,有一次又多事,話佢大喇 ...

係我就企硬唔食,話之佢碗野放到過夜天光丫。

洋房

cancan2013 發表於 18-7-13 13:04
6299衰就聽得多。d個case 根本同虐兒冇分別喎
親孫都咁。枉為人嫲

6299冇常識,因為c6姑9都唔係佢地湊大 8,9歲先跟反佢地

洋房

KILW 發表於 18-7-13 12:58
睇到話6299湊到個b瘦哂,如果我係你,已經咩都唔洗諗,自己會同bb返外家比返阿媽湊。就算大人無床瞓,要瞓 ...

如果而家走就會反面嫁喇 之後唔同住 唔想攪到不相往來

子爵府

回覆樓主

假日食返多d

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

KILW 發表於 18-7-13 12:58
睇到話6299湊到個b瘦哂,如果我係你,已經咩都唔洗諗,自己會同bb返外家比返阿媽湊。就算大人無床瞓,要瞓 ...

同意你所講

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

linda_h 發表於 18-7-13 12:24
白面包事小 試過攪到呀b 日屙7次

5餐減一餐都算,咁細比白麵包佢食真傀不能接受

冇心機湊就唔好話要湊啦,有時真係唔係好明啲99諗咩?

男爵府

開心吸收勳章

我個囡又系.拒由得拒食唔食...但我自己地我能力自己湊返.所以唯 有自己在場 的時候盡量俾囡食飽啦.

子爵府

linda_h 發表於 18-7-13 00:28
6299都有野做因我也有工作關係,bb(9個月)由呀媽湊
湊到肥肥白白
點知99突然話退休要湊反

點解佢話湊你就比佢咁攪笑既?比返婆婆湊得唔得呀?

男爵府

回覆樓主

你地危害緊bb既身體健康
呢樣野係一世架
可能講得好嚴重
但真係話埋bb呀媽你呀!
點可能一餐四餐,只得一塊包
快d跟番健康院指示啦唔該

男爵府

陪月勳章

金三珣 發表於 18-7-16 15:35

同問.... 99退休話要湊返就俾返佢??? 反正你6299都對C6唔好, 你C6又要順佢地, 咁都得....

搵個細路黎教非....

洋房

金三珣 發表於 18-7-16 15:35

而家轉就一定會反面,99超愛面。。。

洋房

hoiching0516 發表於 18-7-16 15:51
同問.... 99退休話要湊返就俾返佢??? 反正你6299都對C6唔好, 你C6又要順佢地, 咁都得....

搵個細路黎教 ...

係....c6一向逆來順受,都係因為呀b..c6先決意搬

洋房

bbbbb001 發表於 18-7-16 15:50
你地危害緊bb既身體健康
呢樣野係一世架
可能講得好嚴重

唔係一日4餐包,係正餐個2餐99比包。我個時反緊工,唔問99都唔講,一問又話我唔信佢,當我問點解時,只係話呀b唔食野,只肯食包. 我每2,3日就會買好肉,菜,整好一日2份(午/晚)放在雪櫃。當初亦係99話退休,叫我要反工的。。。到而家我ftm,佢時不時都鬧我快d反反工。。。

大宅

回覆樓主

痴線架,叫佢兩個自己食包食飽佢啦!

個仔你架,佢冇能力保護自己,父母責任好大!

男爵府

回覆樓主

睇到(emoji)都滾

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

早期營養好重要,頭幾年的營養攝取不足,大個係補唔返既,會直接影響智力、身體發展。所以唔好再比99照顧啦。
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

首頁

尾頁

跳至