親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問而家如住在legoland 酒店到Legoland 和waterpark玩,還有one day 可以升級到two days嗎?
謝謝各位。

男爵府

回覆 wongcc 的帖子

想知x2

男爵府

wongcc 發表於 18-7-13 11:39
請問而家如住在legoland 酒店到Legoland 和waterpark玩,還有one day 可以升級到two days嗎?
謝謝各位。
...

有啊!剛去完

男爵府

回覆 五香肉丁面 的帖子

唔好意思,長氣問清楚啲。即是legoland resort 住客,買了1day combo, 可以連續兩日玩legoland 加water park, 對嗎?

男爵府

ctc1026 發表於 18-7-21 14:58

唔好意思,長氣問清楚啲。即是legoland resort 住客,買了1day combo, 可以連續兩 ...

無錯, 仲要係2日內2樂園無限次出入

wcpcelia    發表於 18-7-21 18:05

大宅

五香肉丁面 發表於 18-7-21 15:06
無錯, 仲要係2日內2樂園無限次出入

請問是否在check in時購買便可?謝!

男爵府

3KIDSMAMMY 發表於 18-7-21 19:23
請問是否在check in時購買便可?謝!

yes, 酒店會自動升級 2days combo

大宅

升級要付錢嗎?

男爵府

joce 發表於 18-7-21 22:01

升級要付錢嗎?

唔使架! 升級意思係在 check in 時買one day ticket 就送多一日變為 two days ticket, 2日無限次出入 legoland theme park 同 water park, 只限入住 legoland hotel 嘅住客優惠

大宅

五香肉丁面 發表於 18-7-21 22:24
唔使架! 升級意思係在 check in 時買one day ticket 就送多一日變為 two days ticket, 2日無限次出入 lego ...

謝謝各位。我本來以為只要買了1Day combo,去到酒店check in就可以要求upgrade 到2 Day combo, 但其實這優惠只限住客在酒店買ticket,這是怪我出發前沒有做足功課看清楚post,所以很焦急地問大家。幸好大家幫忙解答,最後沒有在外邊買票。謝謝各位。

大宅

wongcc 發表於 18-7-21 23:09
謝謝各位。我本來以為只要買了1Day combo,去到酒店check in就可以要求upgrade 到2 Day combo, 但其實這優 ...

你嘅意思即係,如果我一早係網上(就算官網買)買咗一日飛,check in 時都唔可以upgrade 做兩日飛。一定要check in時即場買一日飛至可免費upgrade 做兩日飛。係咪?謝

珍珠宮

3KIDSMAMMY 發表於 18-7-22 06:05
你嘅意思即係,如果我一早係網上(就算官網買)買咗一日飛,check in 時都唔可以upgrade 做兩日飛。一定要ch ...
不可以的,你誤解了!住客優惠買2 day combo的意思,是check in 時用1 day pass 正價價錢買到2 day combo,而唔係拎住張事前買了的1 day pass,叫職員upgrade 變2 day。

珍珠宮

五香肉丁面 發表於 18-7-21 19:31
yes, 酒店會自動升級 2days combo
不是自動升級,你仍可買1 day combo,會有折扣!其實係講緊你入住時以1 day combo 正價價錢,可以買到2 day combo。

升級呢個字眼其實好誤導,好多人以為喺其他地方買左1 day combo之後,可以在check in 時升級變2 day combo。

大宅

3KIDSMAMMY 發表於 18-7-22 06:05
你嘅意思即係,如果我一早係網上(就算官網買)買咗一日飛,check in 時都唔可以upgrade 做兩日飛。一定要ch ...

這個情況我不清楚,最好發電郵到酒店問問,但要預留兩個工作天給他們回覆。我就是出發前一天才發電郵,令到我十分焦急。

大宅

MissMaMa 發表於 18-7-22 10:23
不是自動升級,你仍可買1 day combo,會有折扣!其實係講緊你入住時以1 day combo 正價價錢,可以買到2 day ...

我就是以為喺其他地方買了1 day combo可以check in 時升級為 2 day combo的人,幸好及時知道這想法是不行的。

男爵府

溫韾提示大家多一樣野. 第2日你CHECKOUT之後, 記得放行李寄存, 因為入左園或在園大門口寄存係收錢的. 但酒店就不會收了.

我地第1日10點到, 做CHECKIN手續, 已MARK到想要的主題房, 但要四點先可以入住, 咁我地就放下行李存放, 到園關門6點先回去取房和沖涼, 咁你就吾駛係水上那邊排隊和用MYR40租用LOCKER.

我們的朋友沒有住LEGOLAND 酒店, 但第2日就等我地CHECKOUT寄行李時一齊寄, 他不會過問的. 咁就好方便, 吾駛帶住行李入園, 輕松咁玩了.

大宅

回覆樓主

我最後就在Legoland酒店check in時買了2days combo。行李在check in後和check out後都有寄存在酒店裡,但張2days combo ticket 是張實體票,所以兩天入water park時都冇其他方法下租用了locker。

男爵府

wongcc 發表於 18-7-31 19:06
我最後就在Legoland酒店check in時買了2days combo。行李在check in後和check out後都有寄存在酒店裡,但張 ...

實體票都可以多次出入架. 下次拎個防水袋未吾駛租LOCKER囉.

大宅

coney 發表於 18-8-1 16:46
實體票都可以多次出入架. 下次拎個防水袋未吾駛租LOCKER囉.

真的,我們就是沒有防水袋,如有就可以慳下兩天租locker費。

男爵府

wongcc 發表於 18-8-1 17:14
真的,我們就是沒有防水袋,如有就可以慳下兩天租locker費。

防水袋好用, 又可以跟身. 仲有手機防水殼都要預先準備呀!

首頁

尾頁

跳至