親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

本來都無咩特別期望,都係expect放鬆食下野去下水族館同係酒店訓返晚,但親身去住又覺得比預期中好。開頭見佢主打企鵝餐廳,覺得都係自助餐之不過有企鵝睇姐。但估唔到堆企鵝真係幾抵死,阿仔話佢地排排企好似我地排隊攞野食咁,聽到呢句我都忍唔住笑左出聲!

別墅

房間基本上都係同官方宣傳一樣,入面既日用品同佈置都係好啱小朋友。當日我入住既叫做極地房,間房個佈局幾搞鬼,岩先睇完企鵝跟手返房,真係好似自己都變埋做企鵝咁! 間野除左無米奇老鼠之外,真係有少少迪士尼既影子,有商店街行又有劇場睇。返香港再詳細睇先知原來果度有天台餐廳睇煙花(我地無留意去左噴泉廣場餐廳食),我睇佢宣傳圖真係似足電視劇集果堆酒店天台咁,如果加埋煙花應該幾有求婚feel。(公主病適用)

wcpcelia    發表於 18-7-15 09:22

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都想報,JM係咪係香港一站式買飛?

別墅

heyou 發表於 18-7-13 13:18
我都想報,JM係咪係香港一站式買飛?
係呀,係佢個官網可以訂晒門票同酒店

別墅

睇介紹果度總共有7個園區,但我當日只係去左海洋奇觀﹑極地探險﹑海象山同橫琴海4個區,因為屋企個大帝偏向睇動物同玩遊戲。個人最推介就係海洋奇觀個互動船,個感覺似係<水族館 X 迪士尼IMAX影院>,好有新鮮同臨場感。其次覺得好玩既就係海象山入面既超級激流,即係等於海洋公園個滑浪飛船,但就鬆動好多。

別墅

至於極地探險就代表”北極既北極熊”同”南極既南極企鵝”,一次過成功爭取睇哂兩樣動物(其實仲有白鯨,但無去到)。個人建議橫琴海最好擺尾黃昏至夜晚先去,因為果度以睇野為主同埋夜晚會有煙花同激光匯演。

大宅

正呀,我都啱先去完

JM你係咪都係用支付寶係官網買飛?

別墅

回覆 helen02 的帖子

係呀,不過佢只係支援到國內錢包,下次我打算用VISA比算數

別墅

以暑期檔家庭短線來講, 個人認為呢個算係高性價同超出預期水平,有意外驚喜。希望JM唔會嫌棄我講得一舊舊啦!多謝收睇!

大宅

Angelmme 發表於 18-7-13 13:27
以暑期檔家庭短線來講, 個人認為呢個算係高性價同超出預期水平,有意外驚喜。希望JM唔會嫌棄我講得一舊舊啦! ...
絕對唔會啦,寫得好詳細好搞笑,支持~~~

別墅

回覆 helen02 的帖子

多謝支持

別墅

企鵝排隊同天台求婚,笑左

別墅

JM你嗰時係邊鼠搵到package優惠? 同埋最平係邊買?謝謝

別墅

jipjipjip 發表於 18-7-13 13:35
JM你嗰時係邊鼠搵到package優惠? 同埋最平係邊買?謝謝
我係Facebook見到有優惠,去左佢官網到買

之後confirm左去到酒店show返個確認SMS就搞掂~

別墅

補返條拎先

http://m.int.chimelong.com

佢個官網地址

別墅

jipjipjip 發表於 18-7-13 13:34
企鵝排隊同天台求婚,笑左
佢天台睇官網圖真係好正架,如果配合埋煙花應該幾浪漫,不過如果加埋抱住小朋友就..........

別墅

回覆 Angelmme 的帖子

謝詳細解答
咁睇真係幾抵,希望佢8月會有快閃優惠,再加人仔兌率ok,真係抵玩

別墅

jipjipjip 發表於 18-7-13 13:43
回覆 Angelmme 的帖子

謝詳細解答
係,如果有優惠我都想玩多轉但就改住橫琴酒店,8月應該會仲熱,玩水就good fit

大宅

樓主寫得好有心思,唔好妄自匪薄,十卜

別墅

回覆 KatrinaYY 的帖子

多謝哂,我都怕講野一舊舊睇唔明,形容唔到果度
不過佢真係好dum本好多元化

首頁

尾頁

跳至