懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

今日產檢,醫生話下個月就可以幫我開刀, 叫我準備好, 因為我盤骨細,所以一早已經決定開刀生,醫生話我身體較弱,看情況至黎餵人奶,醫生建議我放定罐奶粉落走佬袋先,真係唔夠奶都可以餵

大宅

helen66 發表於 18-7-13 13:18
今日產檢,醫生話下個月就可以幫我開刀, 叫我準備好, 因為我盤骨細,所以一早已經決定開刀生,醫生話我身體較 ...

睇黎呢個醫生不太support 人奶。而且醫院應該有奶粉提供,不用自己帶

男爵府

helen66 發表於 18-7-13 13:18
今日產檢,醫生話下個月就可以幫我開刀, 叫我準備好, 因為我盤骨細,所以一早已經決定開刀生,醫生話我身體較 ...

你喺香港生?公立定私家?點解會有醫生叫你放奶粉喺走佬袋?私家奶粉包埋醫院比。公立只要講明唔餵人奶亦都會比。

大宅

入到院再揀都得既,而家最緊要係培養好心情去生B

禁止訪問

大宅

恭喜恭喜,我都係建議你餵左人奶先,再唔得先餵奶粉,再唔係醫院入面都有奶粉俾bb,唔怕餓親小朋友既

子爵府

回覆樓主

邊洗帶奶粉入院架?你唔係香港生?

禁止訪問

大宅

放心WO,無奶既話姑娘會俾奶粉俾你揀,再餵俾BB

禁止訪問

大宅

到時就會有奶架啦,係開頭個幾日未上奶先會辛苦D,之後就會有人奶架啦,放心

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至