自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇咗bb來了預告,今晚講地獄陪月,前嗰排就話有陪月大爆辛酸血淚史,最近仲出書添,有冇jm調轉請咗個陪月激到爆呢?我而家先陀緊bb,好想請陪月,但係咪真係幫到手?

男爵府

回覆樓主:

我第一胎就覺得好幫到手,唔駛聽阿媽奶奶個 d 亂湊方式,而且陪月唔會只照顧個細, 大既都照顧得好好。
如果冇陪月我肯定產後抑鬱,不過始終人夾人

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

好嘅陪月喺幫到好大忙,所以請陪月最緊要請有口碑的或是親戚,同事,朋友用過覺得好的,可以請教佢哋推薦

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

之前 bk 都有人呻,請到不合格,又食 2 家茶禮嘅陪月(未完約搵藉口早走咁)
係唔係地獄就唔知了

大宅

牛年勳章

北島 發表於 18-7-13 16:38
睇咗bb來了預告,今晚講地獄陪月,前嗰排就話有陪月大爆辛酸血淚史,最近仲出書添,有冇jm調轉請咗個陪月激 ...
之前係BK有見過陪月黑名單講地獄陪月

子爵府

睇咗bb來了預告,今晚講地獄陪月,前嗰排就話有陪月大爆辛酸血淚史,最近仲出書添,有冇jm調轉請咗個陪月激 ...

我之前請嗰個又貴又博炒25000 (買餸費另計),佢唔煮新鮮野比我食,仲要係雪藏野買餸返屋企計我錢!買咗$300雪藏羊扒入我數,攞1-2快俾我食!其餘嗰啲就煮比自己老公啊仔食

子爵府

回覆樓主:

差既會點樣幫吾到手??

大宅

回覆樓主:

第二胎陪月買街市醃好啲排骨,加啲南瓜墊底蒸,仲好意思問我好唔好味。我有買開餸,個種排骨我以前好鍾意食,同埋一睇蒸完個樣已知。炒西蘭花牛丸又係一味坐月餸。

我順產,過咗成20日,仲係煲蕃茄薯仔湯,冇補湯冇上奶湯,我問佢,佢話要一個月後先補得,咁我請佢做乜!

珍珠宮

我媽為左湊孫去讀陪月,佢讀陪月時,個老師糾正左佢好多不合時宜的湊b方法

男爵府

回覆樓主:

我朋友個陪月用左孕婦奶粉沖奶俾BB

子爵府

taisiumami 發表於 18-7-13 17:59
第二胎陪月買街市醃好啲排骨,加啲南瓜墊底蒸,仲好意思問我好唔好味。我有買開餸,個種排骨我以前好鍾意食 ...

Exactly.... 都話一個月後先補得!真係好想講咁你一個月後先嚟啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

第二胎陪月買街市醃好啲排骨,加啲南瓜墊底蒸,仲好意思問我好唔好味。我有買開餸,個種排骨我以前好鍾意食 ...

我兩個都冇請陪月都係咁過左

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我果時怕請到個唔好,或者唔夾既陪月,所以寧願買陪月餐。起碼唔駛自己煮,日日送黎,蒸返熱就得。又有湯水飲,d架生就咁俾佢就得,又唔駛自己洗。其實搞掂左食,基本上坐月都無乜問題。我個人又緊張,bb既野基本上我一定要自己搞返,所以請黎都無乜用。

琥珀宮

佢又未必錯晒,有d人唔適宜太早進補,同埋補品可以嘅話食夠兩個月都可以

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

我冇請,但我好多FD都有請,有部份話好幫得手,有部份就話煮嘢好難食好HEA

我最近同一個大肚FD食飯,佢年尾生,已經請咗陪月,要萬八蚊

伯爵府

同請工人嘅道理一樣,好嘅真係好到你會愛死佢,差嘅會差到你想殺死佢

我陪月走時我送完佢出門口,我入廚房滴咗兩滴眼淚,好唔捨得佢

首頁

尾頁

跳至