懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛去左家計會拎懷孕證明 聽日會去政府健康院登記
但證明上無寫到我預產期/上次月經日期,我想用手機登記

上面寫明話要懷孕證明有預產期/上次月經日期先受理

有無人答到我家計會張證明究竟得唔得...謝謝

大宅

yingmiying 發表於 18-7-13 18:29
但證明上無寫到我預產期/上次月經日期,我想用手機登記 ...

我呢區間健康院得,因為我問過同佢都接受,你最好打去你個間健康院問下。未必間間一樣

大宅

我登記廣華時,政府醫生開果張證明,淨係寫左邊個月份last m,我一登記完,廣華就打黎叫我人手寫返一個日期,再upload,我諗你打去問問先

大宅

明白見過左辦工時間內 太緊張了所以上來問左你地先
謝謝回答🙏🏻

別墅

yingmiying 發表於 18-7-13 18:29
但證明上無寫到我預產期/上次月經日期,我想用手機登記 ...

家計會個張吾會有預產期,你要拿個張證明同2公婆身份證明,住址去醫院登記,到時姑娘會同你計,同埋評估再見醫生,你第一次見醫生會係醫抽血驗好大一堆東東,然後俾期你做唐氏。由醫生決定你係成個孕期醫院產檢還是轉介去建康院

別墅

回覆樓主:

我都係攞家計會張證明去東區醫院登記!

大宅

回覆 AnaNg 的帖子

謝謝你 詳細回答 係呢度由備孕到bingo真係學到 好多

大宅

回覆 cheerchee 的帖子

明白了謝謝你

大宅

回覆 wynnlitheboo 的帖子

原來會咁?!佢未回音睇來我要親身去健康院 謝謝你回答

大宅

回覆 CHOWCHOWWW 的帖子

明白了 謝謝你🙏🏻

別墅

cheerchee 發表於 18-7-14 08:52
我都係攞家計會張證明去東區醫院登記!

我之前都係係東區醫院登記,個姑娘會計預產期然後俾期見醫生抽血,不過東區醫院原來驗血吾驗血型架,我係東區產檢左3⃣️次因為搬屋所以轉左联合醫院產檢,個人體驗,東區真係認真專業好多好多聯合醫院D醫生姑娘好求其

大宅

回覆樓主

家計會要幾多$驗孕?

首頁

尾頁

跳至