自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

onon530 發表於 19-1-8 10:05
回覆 oceandeepsea 的帖子

請問小米好用嗎?

超級好用,行貨$250,就唔使換插頭

如果有彈,就係無水位標示,要肉眼睇位,條電線短左小小

男爵府

畀面勳章

唔該你呀~ 我見小米有兩款,其實係咪有無恆溫同可否用apps控制…分別?

珊瑚宮

onon530 發表於 19-1-8 10:25

唔該你呀~ 我見小米有兩款,其實係咪有無恆溫同可否用apps控制…分別? ...

大陸版有兩隻,香港版得貴果隻,個內膽平果隻唔同,唔好買,買貴果隻

珊瑚宮

onon530 發表於 19-1-8 10:25

唔該你呀~ 我見小米有兩款,其實係咪有無恆溫同可否用apps控制…分別? ...

41樓,張圖就係小米平版,入面谷起個邊位,上面有個窿

珊瑚宮

回覆樓主:

21樓,果張,係貴版,無窿,光滑,但底有支針仔探溫

男爵府

畀面勳章

我見小米個網裡面有兩款,分別係199 同249…同大陸款係咪唔同呢?

珊瑚宮

onon530 發表於 19-1-8 10:32

我見小米個網裡面有兩款,分別係199 同249…同大陸款係咪唔同呢? ...

係喎,199係新黎,以前得大陸版,要買,買貴果隻,可以去淘寶小米睇評價,d人人貼埋相

珊瑚宮

回覆樓主:

【小米MIJIA/米家 米家电水壶大容量家用不锈钢自动断电保温烧水壶】https://m.tb.cn/h.3IqjBKc?sm=8a6f66 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥pU1fbqVRmdW¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

男爵府

畀面勳章

請問兩個壺都有水位線睇?

珊瑚宮

回覆樓主:

【xiaomi小米 MIJIA/米家 米家恒温电热水壶智能家用烧水壶保温】https://m.tb.cn/h.3IaDo52?sm=d403b7 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥672kbqVREBq¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

珊瑚宮

onon530 發表於 19-1-8 10:36

請問兩個壺都有水位線睇?

好似電飯煲咁睇,有最底同最高線位

我只有貴版

男爵府

畀面勳章

想問你用的係貴價一款,可保持溫度的意思…其實佢會否不斷番煲水來keep溫?

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

RT 發表於 18-7-13 22:59
Panasonic

係,好耐用。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

onon530 發表於 19-1-8 10:15
回覆 cindy618 的帖子

請問是否香港買? 慳電嗎?

我係天貓小米專門店買,五分鐘唔使就滾自動熄機,唔用得好多電吧

功能夠簡單,裡面一體,大愛

男爵府

畀面勳章

回覆 cindy618 的帖子

唔該你呀~

大宅

oceandeepsea 發表於 18-7-14 18:33
依個小米係密封

小米唔掂,我用左幾個月就生鏽

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Cheryk 發表於 19-1-8 12:43
小米唔掂,我用左幾個月就生鏽

我個好好,完全無問題,又乾淨

btw你個咩型號,底有孔嘅?同埋個壼有漬

大宅

cindy618 發表於 19-1-8 12:44

上星期某日飲水開始,D水有好大陣味,攪到仔女都唔肯飲水,之後發現原來生了鏽痴線,304都生鏽,以後唔再買大陸煮食用具!我呢個小米係香港門市買的

瑪瑙宮

Cheryk 發表於 19-1-8 12:51
上星期某日飲水開始,D水有好大陣味,攪到仔女都唔肯飲水,之後發現原來生了鏽痴線,304都生鏽,以 ...

香港買,咁會唔會拎返去換又好點都好啦

我都要留意住先

我有諗過唔買呢種就買玻璃

首頁

尾頁

跳至