自由講場

跳至
Del  

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主

就算唔識都會心up

珍珠宮

siuying705 發表於 18-7-14 23:14
好返晒實在係太好了

我今年都係剛剛29姐注重健康以後無風無浪,唔使再問睇相佬

大宅

nsychristy 發表於 18-7-14 21:56

佢係三個女中間個個,自不然唔鍾意個細的,細細個成日蝦 ...

好在你終於解開了心結。好好愛自己

男爵府

Aeiing 發表於 18-7-14 13:43
識得2個人自殺, 其中一個中學時代好close, 後尾出黎做野就大家疏遠咗

有一排我成日諗起佢, 總係想打個電話 ...

我都係,小學至友,中學唔同學校少左聯絡,我結婚佢一個人都肯黎飲(我小學好獨家村)

以前可能一年見1,2次,生左小朋友更加少見,雖然成日諗起佢但又成日覺得忙,遲少少先搵佢啦

最近見係前年,當時佢有分享煩緊感情事,就算會whatsapp都好少講(佢唔多鍾意提自己d野); 上年生日Facebook 同佢講生日快樂,佢中同突然pm我,原來係佢係生日前2個月自殺走左,上埋報紙

我有去佢個位悼念,而家成日都諗起佢,好多野想同佢講,好掛住佢

如果我一諗起佢就搵佢,就算佢唔同我分享唔開心,起碼我可以分享我既開心,佢或者唔會行呢條路。。。

男爵府

無話可說 發表於 18-7-14 13:30
無咩感覺!睇咩事,咩年紀!可能甚至會認同

我都係

大宅

開心吸收勳章

屋企人有情緒病成廿年,早兩年自殺走左,聽到當刻好shock,但其實都理解,佢半世人都過得好唔開心,離開塵世都係一種解脫

子爵府

畀面勳章

小豬澄 發表於 18-7-14 22:23
唔捨得 但有時身體上既痛可以迫死一個人
我以前唔明我婆點解成日想死想自殺 但而家我好明白
個種痛既感覺 ...

你的痛可以食藥解決嗎?有好多病都是不治之症,小至敏感,重至癱瘓⋯⋯可以用藥物舒緩的就用藥物,理得甚麼副作用反正想死的心都有了⋯⋯⋯

個天俾你留係呢個世界,前面可能有好多事要發生俾你睇到,仲有你愛的人陪住你,一切都不算太差⋯⋯

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

有舊同學行左呢條路,我覺得應該佢已經行不下去才會這樣做,心會傷,但人生就是這樣

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

差開一問:如果你同d朋友講,“自己好想死“,但對方無咩反應,咁感覺又如何呢?

珍珠宮

豬吉 發表於 18-7-14 13:32
呢啲乞人憎既負能量帖希望可封

同感!

子爵府

umama 發表於 18-7-15 00:27
差開一問:如果你同d朋友講,“自己好想死“,但對方無咩反應,咁感覺又如何呢?
...

如果好想死既,應該無咩感覺
都預左

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

甄太太 發表於 18-7-15 00:20
你的痛可以食藥解決嗎?有好多病都是不治之症,小至敏感,重至癱瘓⋯⋯可以用藥物舒緩的就用藥物,理得甚 ...

我唔食得太多止痛藥
食得愈多 對身體愈差
同埋食左無乜效

最近見左醫生同佢講左我既情況
加左藥 效果還可以 但無痛咁多次

首頁

尾頁

跳至