自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

香港地真係納税人地獄,交税養一班咬综援霸公屋大食懒,真金白銀想舒舒服服食個飯又要同阿公阿婆爭位。

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

kk2079 發表於 18-7-14 13:25
食幾十蚊野,成家霸住張台打躉挑牙吹水,其他人想食個早餐都要傻下傻下到處穩位塔台。屋企無得坐?

以後唔 ...

你去吓觀塘大家樂,筲箕湾愛東村,直程表表姐。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

吾係單星期六, 反而一至五多, 我屋企附近間大快活, 日日有堆八婆連bb由早餐坐到lunch, 考試季節放早仲大鑊, 成棚學生係度吹水同玩又大聲, 想安安靜靜食個早餐都吾得

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

珍珠宮

回覆樓主

試過某星期六去北角間大家 X想食個早餐姐…全部老人家及50零歲既霸哂D枱看報紙吹水,我企响度等左10分鍾完全冇人肯拎起個袋比我

翡翠宮

回覆樓主:

我好多年冇幫襯呢d快餐店。。。。就係唔鐘意咁,又要自己拎嘢食,又唔係特別平。

伯爵府

11B 發表於 18-7-14 16:46
3個大嬸一人一杯茶,唔係檸茶,奶茶,係免費嘅茶葉茶,每人各自坐一張4人枱, 隔空大聲傾閒計。
...

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 18-7-14 13:44
其實度度都係咁帶小朋友尋日去Haagen Dazs 食雪糕,間店得三張枱,有對情侶,3x歲,叫一 ...

男爵府

回覆樓主:

朝早去襯大x樂都見同一班大媽打躉,大大聲吹水,嘈到拆天,霸位啦,打尖啦,成班玩晒。

公爵府

回覆樓主:

哪裡都有缺德之人。

男爵府

回覆樓主:

最憎啲人兩個人霸張四人枱 打對角坐, 隔離擺咗嘢,問佢又話有人坐, 其實根本沒有

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

試過星期日上午,麥噹噹中間有張大長檯,全張坐滿中學生,有個導師講緊嘢,唔係化,冇幫襯係處做課外活動
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

Angelice-BeBe 發表於 18-7-14 13:51
所以我覺得整多d單人座一排,會好d,好多人真係一條友要快快食個飯就要走,根本無得等位
...

好建議

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

自私

伯爵府

kk2079 發表於 18-7-14 13:25
食幾十蚊野,成家霸住張台打躉挑牙吹水,其他人想食個早餐都要傻下傻下到處穩位塔台。屋企無得坐?

以後唔 ...

一句講哂,香港人多。

大宅

styh 發表於 18-7-14 20:24
最憎啲人兩個人霸張四人枱 打對角坐, 隔離擺咗嘢,問佢又話有人坐, 其實根本沒有
...

呢d情況我會叫佢拎開個袋坐落去,佢同伴來到比返個位佢

男爵府

回覆樓主:

星期六早上食過一次都驚,個個霸四人枱話有人,啲阿伯大大聲開城市論壇,啲c9話佢哋唔好太大聲仲比人問候全家

男爵府

回覆樓主

我今日去大快樂,4人枱坐咗一個男人,問佢有冇人,佢唔啋我,我以為佢聽唔到,再問,點知佢反我白眼,費鬼事理的佢,心諗想一個人一張枱就去高級餐廳啦!勁老土!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

打對角坐禮貌問聲佢話有人,到食完都無人黎

公爵府

越近屋邨就越多老人家(通常都係拎杯水),C9團,學生補習,做功課起碼有幾枱佢哋霸佔,夏天更甚,有得涼冷氣。唉!想食都無位坐,叫人點幫趁吖。

首頁

尾頁

跳至