想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我將會喺仁安做Ivf,即入前會做埋pgd/pgs,周醫生同我講話曾經試過有人做完pgd後一個胚胎都冇得植入,請問可以分享下嗎?

大宅

YP.W 發表於 18-7-14 15:27
我將會喺仁安做Ivf,即入前會做埋pgd/pgs,周醫生同我講話曾經試過有人做完pgd後一個胚胎都冇得植入,請問可 ...

你係咩原因要做?真係聽過有人做完無胚胎。但如果抽得多做左都好

複式洋房

回覆 tt2014tt 的帖子

因為我同老公都有隱性地貧,周醫生建議我哋做,但同時又講埋會有機會冇胚胎,如果驗咁大堆嘢,最終一個胚胎都冇,真係會起down

大宅

YP.W 發表於 18-7-14 16:42

因為我同老公都有隱性地貧,周醫生建議我哋做,但同時又講埋會有機會冇胚胎,如果驗 ...

咁你地有地貧就真係點都要做。如果唔做風險又好大。其實真係好睇彩數。我之前小x左一次,做ivf都諗緊做唔做PGS.我會開左針睇下有幾多卵先再決定,如果到時胚胎唔靚或者少,就唔會做PGS直接放胎。

複式洋房

咁你有冇做過隱性遺傳病檢查?我之前個驗血報告出咗,我嘅染色體正常,但隱性遺傳病就有地貧同埋另外一隻係隱性,但中大嗰邊個驗血報告又未返,所以要等周醫生放完大假返嚟先至下一步點做

大宅

YP.W 發表於 18-7-14 16:53

咁你有冇做過隱性遺傳病檢查?我之前個驗血報告出咗,我嘅染色體正常,但隱性遺傳病 ...

我做過地貧個d,其他就無。你等埋d報告再睇下點,同醫生傾下,如果抽得少佢都可能唔會叫你做。

複式洋房

我另外做嗰個隱性遺傳病檢查,都係周醫生叫我做埋㗎,佢話反正用day 5 胚胎做切片,咁順便一次過做埋,但我都唔肯定係咪可以將有問題嘅遺傳病「西」出嚟,周醫生只係話可以將有重型地貧嘅唔要,有隱性既都會要返

男爵府

回覆樓主:

我都試過做完pgd n pgs之後,ㄧ粒胚胎都無得放。果種感覺真系好難受,不停唸點解要甘對我。
不過日子始終都要過,我抖左ㄧ年再戰,最後有ㄧ粒可以放,我自己等左幾個月先放胎,因要調節下心理
bb已經出世了

男爵府

YP.W 發表於 18-7-14 17:02

我另外做嗰個隱性遺傳病檢查,都係周醫生叫我做埋㗎,佢話反正用day 5 胚胎做切片, ...

當然。隱性既可以照放

複式洋房

回覆 bbbchoco 的帖子

如果今次做完之後一粒正常胚胎都冇,我唸我都會好傷心,不過我會努力,一切天意

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

YP.W 發表於 18-7-14 16:42

因為我同老公都有隱性地貧,周醫生建議我哋做,但同時又講埋會有機會冇胚胎,如果驗 ...

我試過,做完ivf冇得 用,重要唔只一次,但每次機會都唔一樣,今次唔得唔代表下次唔得,都係講機會同緣份,不過事前做多啲準備令到卵子質素好啲,又會有幫助

複式洋房

回覆 falalala 的帖子

係丫,我依家都好努力養卵,因為要做pgd,pgs,胚胎要經歷二次又雪又溶,都唔知到時頂唔頂得住,係咪好多都係因為甘樣被淘汰?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

YP.W 發表於 18-7-15 13:34

係丫,我依家都好努力養卵,因為要做pgd,pgs,胚胎要經歷二次又雪又溶,都唔知到時頂 ...

我試過兩次都過唔倒pgd嗰關,全軍覆沒,醫生就話每一次都唔同講彩數,個醫生重話佢試過有病人,連做7次ivf至成功,我亦有朋友,第一次就成功

珊瑚宮

YP.W 發表於 18-7-15 13:34

係丫,我依家都好努力養卵,因為要做pgd,pgs,胚胎要經歷二次又雪又溶,都唔知到時頂 ...

我祝你好孕,一切順利

珊瑚宮

YP.W 發表於 18-7-15 13:27

如果今次做完之後一粒正常胚胎都冇,我唸我都會好傷心,不過我會努力,一切天意 ...

加油,你唔做就永遠唔知邊次先係,有機會就有希望

男爵府

YP.W 發表於 18-7-15 13:27

如果今次做完之後一粒正常胚胎都冇,我唸我都會好傷心,不過我會努力,一切天意 ...

加油。個人覺得做左運動效果好d
預祝成功

別墅

YP.W 發表於 18-7-14 15:27
我將會喺仁安做Ivf,即入前會做埋pgd/pgs,周醫生同我講話曾經試過有人做完pgd後一個胚胎都冇得植入,請問可 ...

hello 樓主,我想問下你做埋pgs成個ivf過程周醫生報價大概幾多錢呀?pgs係要逐個胎計錢?thx

大宅

我有地貧, 我老公無, 想問下, 係咪兩方邊都有地貧先要做 PGD / PGS??

複式洋房

回覆 Cakelee 的帖子

我做pgd&pgs,之前周醫生粗略講過大概18萬,不過未開針,因為要見威院嘅遺傳病醫生,我個case要排到10月15號,要見咗威院肯定冇問題先可以喺仁安開針

別墅

YP.W 發表於 18-8-27 12:36
回覆 Cakelee 的帖子

我做pgd&pgs,之前周醫生粗略講過大概18萬,不過未開針,因為要見威院嘅遺傳病醫生, ...

thx.我下個月都係要去威院見遺傳科醫生。而家都諗緊排到政府之前自己會做一次,唔知去台灣定仁安好。

首頁

尾頁

跳至