義工
有邊幾隻奶粉都係低敏低乳糖的?

複式洋房

國民生產總值:101

如題, 因為我個仔之前隻奶粉唔太好所以想轉, 聽D媽媽講成日肚瀉可以轉D低敏低乳糖既奶粉, 想知有邊幾隻係?

王國熱話
123紅綠燈接龍
陳李張黃何歐周胡馬麥, 4字詞順序接, 可同...
"春曉"接龍,字數不限
一字接龍 (隨意抽任何一部變成另一個字) p...

複式洋房

國民生產總值:447

我知親舒係,
但如果覺得bb敏感,
最好都係比醫生睇睇先

珍珠宮

國民生產總值:34190

2018勳章 BB防敏心得分享勳章

思敏而,能恩好似都係。我都一樣建議你問問醫生,問下醫生既意見先

別墅

國民生產總值:788

親護, 我B以前都有腸胃過敏, 聽醫生講呢隻牌子可以改善牛奶蛋白引起嘅敏感, 咁我就買黎一試, 轉左真係好左好多

複式洋房

國民生產總值:447

親舒,我識一個BB因為濕疹問題都係飲佢

複式洋房

國民生產總值:216

成日肚瀉都係揀D低乳糖好D, 有機會係因為消化唔到乳糖所以肚瀉

複式洋房

國民生產總值:272

能x係部分水解蛋白奶粉,但唔係低乳糖,親護就係半水解得黎又係低乳糖

別墅

國民生產總值:753

noodleTT 發表於 18-7-17 18:46
成日肚瀉都係揀D低乳糖好D, 有機會係因為消化唔到乳糖所以肚瀉

我都轉左親護, 之前飲緊aptamxx 唔想再飲, 好驚!

複式洋房

國民生產總值:201

安嬰兒A+有一隻係無乳糖,
但飲呢類奶粉前最好問問醫生意見

大宅

國民生產總值:2946

S26HA都係低敏奶粉,我fd個仔之前有濕疹敏感,醫生建議食呢隻

大宅

國民生產總值:1002

zoeeting 發表於 18-7-18 21:12
我都轉左親護, 之前飲緊aptamxx 唔想再飲, 好驚!

我仔都係飲緊aptamil 想轉A+親舒,因為我仔成日嘔奶,而家七個月仲會嘔,無論食左幾耐都會,掃晒風都會,介唔介意分享點解你食到驚?

別墅

國民生產總值:753

cfsl 發表於 18-7-23 13:31
我仔都係飲緊aptamil 想轉A+親舒,因為我仔成日嘔奶,而家七個月仲會嘔,無論食左幾耐都會,掃晒風都會, ...

咁我又無你咁誇張, 嘔奶都會但唔嚴重, 但前排睇東張西張話有蟲係入面

子爵府

國民生產總值:11959

好媽媽勳章

star55 發表於 18-7-14 19:24
如題, 因為我個仔之前隻奶粉唔太好所以想轉, 聽D媽媽講成日肚瀉可以轉D低敏低乳糖既奶粉, 想知有邊幾隻係? ...

醫生建議食牛欄百佳力

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.