義工

自由講場 今日: 425|主題: 987717

跳至
日本邊個地方最多野食,又比較易?  

翡翠宮

國民生產總值:80859

比個動力阿仔,再帶佢去日本,佢只鍾意食野,對shopping 無大興趣!北海道,大阪,福岡?
如果出年成績好,入到想入既科(9月讀中三),冬天同佢行一轉食野同浸溫泉!

大宅

國民生產總值:2444

回覆樓主:

想易,就大阪

象牙宮

國民生產總值:247230

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

浸溫泉可考慮九洲

翡翠宮

tsung 發表於 18-7-14 22:18
浸溫泉可考慮九洲

九洲好大呀,又福岡又鹿兒島,完全無目標!只想食和牛同嘆溫泉囉

翡翠宮

LOVEJELLY 發表於 18-7-14 21:56
想易,就大阪

大阪齊晒?

珍珠宮

國民生產總值:41823

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

回覆樓主

唔shopping ,一係風景,一係樂園,食就道道都好食,但冇可能由朝食到晚,都要有d 野做下

寶石宮

國民生產總值:255689

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 18-7-14 21:19
比個動力阿仔,再帶佢去日本,佢只鍾意食野,對shopping 無大興趣!北海道,大阪,福岡?
如果出年成績好, ...

大阪/東京都大把嘢食
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 18-7-14 23:23
大阪齊晒?

點計齊曬?
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

男爵府

國民生產總值:5676

回覆樓主

福岡最易去,由機場出市區十幾分鐘咋!搭的士去博多站一千円左右,又多嘢食又唔會好似東京大阪咁多人正正因爲e個原因我愛上褔岡

公爵府

國民生產總值:26333

無話可說 發表於 18-7-14 21:19
如果出年成績好, ...

冬天北海道會唔會大風雪呀? 一陣間妳個仔因為天氣而又掃興 就唔好啦 我個人覺得大阪 +京都也 簡單易去 美食風景溫泉樣樣齊

子爵府

國民生產總值:14830

回覆樓主

關西多嘢食
大阪難波食蟹道樂,八抓魚丸,黒門市場食地道魚生,神戶食神戶牛,各大百貨公司超市美食,蛋糕,蛋包飯,天婦羅,咖哩飯, 大阪燒,日式鬆餅..... 諗起都流晒口水

想浸温泉可以去神戶六甲温泉,和歌山白濱温泉

翡翠宮

廷廷媽 發表於 18-7-14 23:30
唔shopping ,一係風景,一係樂園,食就道道都好食,但冇可能由朝食到晚,都要有d 野做下
...

明白,咁要再諗諗先

翡翠宮

good_pig 發表於 18-7-14 23:31
點計齊曬?

溫泉同多野食!要慢慢計劃,又等下機票,做埋功課! 阿仔好掛住沖繩d炭火燒肉

翡翠宮

詠豬媽 發表於 18-7-14 23:34
福岡最易去,由機場出市區十幾分鐘咋!搭的士去博多站一千円左右,又多嘢食又唔會好似東京大阪咁多人:wahah ...

咁方便,我地可以自駕既!主要想浸溫泉,福岡有無架?只聽過神戶,鹿兒島,北海道比較多地方浸溫泉

翡翠宮

jarjane 發表於 18-7-14 23:34
冬天北海道會唔會大風雪呀? 一陣間妳個仔因為天氣而又掃興 就唔好啦 我個人覺得大阪 +京都也 簡 ...

12月聖誕咁快大風雪?通常睇新聞都係1,2月喎!如果北海道或者跟團多,地方太大喇,朋友話揸車下下2要個鐘,唔想老公咁辛苦喇!原來大阪京都齊晒2樣,咁我再諗諗先

翡翠宮

RelaxHippo 發表於 18-7-14 23:34
關西多嘢食
大阪難波食蟹道樂,八抓魚丸,黒門市場食地道魚生,神戶食神戶牛,各大百貨公司超市美食,蛋糕 ...

唔該晒,好似大阪真係唔錯,唯一美中不足太多內地人!我會再慢慢諗下先

大宅

國民生產總值:1955

無話可說 發表於 18-7-14 23:38
咁方便,我地可以自駕既!主要想浸溫泉,福岡有無架?只聽過神戶,鹿兒島,北海道比較多地方浸溫泉
...

温泉可以去由布院,或者嬉野。

翡翠宮

國民生產總值:91250

2018父親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

福岡幾好,淨係博多天神兩個站,又shopping又食野,咩都有

寶石宮

無話可說 發表於 18-7-14 23:37
溫泉同多野食!要慢慢計劃,又等下機票,做埋功課! 阿仔好掛住沖繩d炭火燒肉
...

大阪啦,有間dormy 酒店,連鎖好多分店的

想日式一泊兩食可以去京都

公爵府

國民生產總值:28651

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

關西啲野好食啲,溫泉亦有不少選擇:有馬、白濱、城崎;仲有京都奈良和歌山...
請勿打招呼~

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.