想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家有邊個排緊IVF, 你地有無收到電話提早呀?
我本身排 2019年3月 IVF, 收到電話叫我2018年11月黎M打去報到
個人比較貪心, 唔知有無人提早左再收到電話可以再提早?不過我10月買晒機票去旅行,其實而家個期已經好完美, 去完旅行收拾心情造人(emoji)(emoji)

大宅

回覆 bubblefong29 的帖子

請問你排左幾耐公家ivf呀?

大宅

jenlovefai 發表於 18-7-15 08:23

請問你排左幾耐公家ivf呀?

由第一次登記到而家。未夠兩年, 九月就兩年

大宅

想問問你係唔係一排就可以排ivf?我都有排呀但要我排左iui先如果三次都失敗先比我做ivf我已失敗左3次啦iui再排ivf又要兩年甘耐

大宅

jenlovefai 發表於 18-7-15 11:55

想問問你係唔係一排就可以排ivf?我都有排呀但要我排左iui先如果三次都失敗先比 ...

因為我輸卵管塞 所以無得iui 直接排了ivf

大宅

唉我又要重新再排過羅又要等2年

大宅

jenlovefai 發表於 18-7-15 16:49

唉我又要重新再排過羅又要等2年

可能都有得早, 我本身驗完血、精都要等兩年, 而家早左5個月

大宅

bubblefong29 發表於 18-7-15 16:24
因為我輸卵管塞 所以無得iui 直接排了ivf

我之前宮外孕無左輸卵管,都排左4.5年(2014年年頭排)
今年5月先剛剛開始療程,都係威院排,你有得提早好好呀

大宅

回覆樓主:

我都係第一次宮外孕。排左 3年半呀。原先2019年 1月。我都收到電話9月報 M 呀。好開心。不過撞晒旅行月份。都唔知去唔去到

大宅

catcat_yu 發表於 18-7-15 21:57
我都係第一次宮外孕。排左 3年半呀。原先2019年 1月。我都收到電話9月報 M 呀。好開心。不過撞晒旅行月份。 ...

第一個月應該係驗血 驗精,你再了解。如果唔撞M期, 去旅行無乜問題

大宅

bubblefong29 發表於 18-7-17 09:34
第一個月應該係驗血 驗精,你再了解。如果唔撞M期, 去旅行無乜問題

驗血驗精? 早早批准排 IVF 已經驗左。又驗?

大宅

catcat_yu 發表於 18-7-17 09:36
驗血驗精? 早早批准排 IVF 已經驗左。又驗?

係呀。驗血就肯定要, 精就唔知使唔使重覆, 好鬼煩

大宅

bubblefong29 發表於 18-7-18 12:11

仲有要聽講座。再照多次B超

複式洋房

想請問一下 係點可以排嫁?
透過私家醫生寫信轉介 定透過家計會

大宅

bubblefong29 發表於 18-7-18 12:11

但佢已經叫我 9 月報M 期喎。仲要聽講座架?
可以講我知報完 M 個流程嗎?等我做足準備。 哈

洋房

bubblefong29 發表於 18-7-14 22:49
大家有邊個排緊IVF, 你地有無收到電話提早呀?
我本身排 2019年3月 IVF, 收到電話叫我2018年11月黎M打去報 ...

大宅

Angeloioi 發表於 18-7-18 17:23
請問點樣可以去排政府IVF,第一步應該點做?我剛剛拎佐報告,確定兩邊輸卵管都塞了
...

叫醫生寫紙掛政府不育科

大宅

Kakagi 發表於 18-7-18 12:21
想請問一下 係點可以排嫁?
透過私家醫生寫信轉介 定透過家計會

唔使去家計會, 叫私家醫生寫張轉介信

大宅

catcat_yu 發表於 18-7-18 12:42
但佢已經叫我 9 月報M 期喎。仲要聽講座架?
可以講我知報完 M 個流程嗎?等我做足準備。 哈
...

要聽多次ivf 講座, 你睇圖, 我都係見人地咁講

大宅

回覆樓主:

第一次見到威院會打電話黎有得提早做。。我都排緊威院呀。。2019年7月做。。希望我都收到電話可以提早做啦

首頁

尾頁

跳至