義工

出埠旅行 今日: 28|主題: 140108

[台灣] 台北4天,買捷運72 小時,抵嗎?

別墅

國民生產總值:643

求達人解答(emoji)(emoji)

王國熱話
種青椒
水培植物^_^蘭花...
外出時間長學會這幾招不用擔心養的花不...
最近愛上左種植物有白色花

大宅

國民生產總值:1431

ka3393 發表於 18-7-14 23:12

72小時剩坐捷運NT$380(唔知有無加價)
就近期唔會再去及交通費而言係平嘅!
住西門為例,最遠去淡水來回已經NT$100。
*但如果坐公車其他等交通公具用唔到*

但因為我係常去,所以我買「悠遊咭」,
每張NT$100。(張咭歸自己唔會收走)
*最近7-11有賣卡通咭版,但貴D*
入左錢最後用唔曬可以去客務站退回咭內餘款。
其實可以好似香港八達通咁用,
便利店買野、貓空、公車、坐船都一嘟就搞掂!

另外還有「一咭通」都有post講緊。

最終都係自己衡量完那種方便吧!

男爵府

國民生產總值:5535

冇人知你行程,所以冇人會答到你抵唔抵,只有你自已計過先知

珊瑚宮

國民生產總值:101588

2018勳章

我去台灣nn次,都未見買過呢張飛。我有時己懶到台北搭公車方便過捷運。

wcpcelia    發表於 18-7-15 08:35

伯爵府

國民生產總值:17700

回覆樓主:

我次次都係就咁增值,台北捷運好平,我都冇特別算交通費

珊瑚宮

國民生產總值:114224

2018勳章

台北搭車好平,買張悠遊卡好方便。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.