意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 196|主題: 150466

[日本] 去大阪,想選擇道頓崛/心齋橋/難波附近酒店

大宅

國民生產總值:2166

如題:
若果想住大阪市中心附近酒店,例如Holiday Inn,請問這間酒店質量好嗎?
近鐵路嗎?
附近多嘢行嗎?
(因為帶住小朋友去,想了解多D)
Thanks !

王國熱話
平售迪士尼門票2大1小,16/12 or 22/12
電療護理護膚膏
SEVEN / ZEVEN 全新意大利護脊書包 $780
love moschino wallet平價出讓

禁止訪問

國民生產總值:1997

大宅

國民生產總值:3467

2018勳章

Swissotel namba, u can search very convenient

禁止訪問

國民生產總值:1997

侯爵府

國民生產總值:22219

2018勳章

回覆 man123kan 的帖子

“質量好嗎?”個個人唔同,呢間Holiday Inn 我未住過但地點方便,我住過同一條街嘅 Ibis Styles Osaka, 亦住過同區嘅 Cross Hotel.
我去旅行三星級酒店都冇問題,有啲人一定要住五星級,對我黎講住 city hotel 最緊要地點方便, resort 就要個泳池靚。

wcpcelia    發表於 18-7-16 11:37

男爵府

國民生產總值:7930

上年住過holiday inn, 房間不算細,乾淨,樓下有7仔,行一個街口就係激安,超方便。我由難波站行去,十分鐘左右,全程平路。

男爵府

國民生產總值:8561

BK Milk勳章

man123kan 發表於 18-7-15 00:27
如題:
若果想住大阪市中心附近酒店,例如Holiday Inn,請問這間酒店質量好嗎?
近鐵路嗎?

我住 ibis styles Osaka, 近道頓崛,旺,房間ok, 早餐唔錯。行去黑門市場唔遠。
附近 Doton Plaza 有直巴去関西空港,好方便。

複式洋房

國民生產總值:114

如題:
近鐵路嗎?

Fraser Residence Nankai, Osaka

難波站一出就係,房內有洗衣機,迷你廚房(有刀有碗碟)可以切生果或整簡單小食比小朋友都方便。

wcpcelia    發表於 18-7-19 12:10

子爵府

國民生產總值:12198

好媽媽勳章

回覆 ada_fung 的帖子

你意思是有直通巴士由機場直到酒店附近?請問可以去邊度睇到直通巴士資料?原本我打算住天王寺,見你咁講,好似呢度方便D,起碼夜d都有野行有野食。
因為今次快閃四日,所以我最緊要係酒店乾淨同埋方便。

謝!

男爵府

BK Milk勳章

mickychow 發表於 18-7-18 12:45

你意思是有直通巴士由機場直到酒店附近?請問可以去邊度睇到直通巴士資料?原本我打 ...

我只坐過由 Doton Plaza 去機場,1200yen

https://www.dotonyoutourbus.com

子爵府

好媽媽勳章

謝謝回覆!請問要online 留位嗎?

謝!

侯爵府

國民生產總值:22138

jellomama 發表於 18-7-15 23:34
回覆 man123kan 的帖子

“質量好嗎?”個個人唔同,呢間Holiday Inn 我未住過但地點方便,我住過同一條街 ...

質,我明點解
量,點judge?。。。

男爵府

BK Milk勳章

回覆 mickychow 的帖子

我係響 ibis 見到有 poster, 所以就去 Doton Plaza counter (唔記得2/F or 3/F) 留位/比錢.上車要 check passport.
旅遊巴士下面行李格, 每人限放一件行李.

子爵府

好媽媽勳章

謝謝分享!咁我到埗就去book定回程先!
謝!

男爵府

國民生產總值:7016

東方快捷酒店 - 大阪心齋橋 (Hotel Oriental Express Osaka Shinsaibashi) 距離心齋橋地鐵站步行5分鐘左右

大宅

國民生產總值:2488

回覆樓主

行街買野好方便,落樓下就係7仔,出去轉個彎行前少少已經係心齋橋!房間都ok乾淨!但唔知係咪近心齋橋,房價已經俾之前貴左好多

伯爵府

國民生產總值:15359

如題:
近鐵路嗎?

holiday inn唔近JR, 但尚且近河道地鐵及心齋橋中心,夜間旺,但酒店前後有幾間冇料案內,有人感覺雜,正常唔理遊客,我自己ok,我C6就唔太喜歡

想近心齋橋,首選Cross, 遠兩條街有Karaksa Hotel Namba新又較Cross及Holiday Inn平。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.