自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

我露台成個晾衫架吹反左...
之前打風都未試過..

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

雨冇停過
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

橫風橫雨,想落街食lunch都唔得,唯有屋企煮麵食

琥珀宮

回覆樓主:

件斗篷雨褸發揮佢嘅功能,身完全冇濕,但低估雨量,冇著雨靴,濕腳。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

katrinamama 發表於 18-7-15 02:07
現在出面大風大雨,風聲似打八号風咁大
今早當風地方已經擔遮都吹反

我買定雨樓

侯爵府

wawaliluk 發表於 18-7-15 12:36
8號波出街會反遮,今日/昨日多次出街仍未反遮,結論係風力仍未夠强。
...

可能你去的地方唔當風,我昨天有把傘斷骨了

子爵府

芝麻街 發表於 18-7-15 12:19
唔知西貢有無落大雨呢?

入咗西貢都落唔到車,好似打8號風球咁

芝麻街    發表於 18-7-15 17:35

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

季候風嘛,正常的 ,王菲都話:
你似季候風~吹得那樣兇~~