義工

自由講場 今日: 2589|主題: 988827

鈣片係咪早晚食就得?

複式洋房

國民生產總值:412

各位JM平時係點食? 有無飯前飯後定食幾多次咁?想知點食效果最好

複式洋房

國民生產總值:383

聽講飯後一個鐘先食會吸收得好D,樓主食緊邊隻?

寶石宮

國民生產總值:256608

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

duckchicBu 發表於 18-7-15 09:41
各位JM平時係點食? 有無飯前飯後定食幾多次咁?想知點食效果最好

包裝點講?
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

複式洋房

good_pig 發表於 18-7-15 14:57
包裝點講?
淨係話一日一粒

複式洋房

monnie33 發表於 18-7-15 14:07
聽講飯後一個鐘先食會吸收得好D,樓主食緊邊隻?
食緊jamieson果隻~ 係萬0睇到好似幾抵就買左

複式洋房

國民生產總值:324

係呀要飯後先可以食,同埋一定唔可以飲茶,都會影響吸收

複式洋房

國民生產總值:154

Jamieson果隻係咪好好? 我見好多人講

男爵府

國民生產總值:9846

2018勳章 BK Milk勳章

無原無故, 乜事要食鈣片?

食得多鈣會影響腎功能 wor。問下醫生好 d

洋房

國民生產總值:53

wmkcnw 發表於 18-7-20 10:37
無原無故, 乜事要食鈣片?

食得多鈣會影響腎功能 wor。問下醫生好 d

完全同意呀, 鈣片唔係人人都啱

鈣片、魚油丸唔好一齊吃,避免起皂化反應,形成脂酸鈣。又唔好同鐵一起補充,會互相吸收,食咗等於無食。(要隔3-4小時)

食咗鈣記得曬吓太陽吸收維他命D3,最少15分鐘,可以幫助鈣質吸收

食咗野先食鈣片會好D,因為有胃酸分泌可以幫助消化吸收

子爵府

國民生產總值:10743

2018勳章

小心鈣化血管

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.