義工

想生BB 今日: 32|主題: 97600

半年第2次小產,如再吸/刮,有冇問題

別墅

國民生產總值:933

5個月前係私院刮宮,今次仲可唔可以到做多次?因為兩次小產已經好痛苦,唔想再食藥糾纏,萬一清唔到,又係要刮或吸,而且對公立完全冇信心。

王國熱話
新生嬰兒代謝篩查
有冇人食過坐悅方?
搽妊娠油
廣華順產

別墅

國民生產總值:553

CHOWCHOWWW 發表於 18-7-15 13:27
5個月前係私院刮宮,今次仲可唔可以到做多次?因為兩次小產已經好痛苦,唔想再食藥糾纏,萬一清唔到,又係 ...

樓主第一次有冇好好坐小月,睇中醫調理身體
最好問下醫生第二次是否都係吸宮,如果多過2次小產,可以係慣性流產,要驗血check下,唔好放棄

複式洋房

國民生產總值:296

CHOWCHOWWW 發表於 18-7-15 13:27
5個月前係私院刮宮,今次仲可唔可以到做多次?因為兩次小產已經好痛苦,唔想再食藥糾纏,萬一清唔到,又係 ...

我之前都試過小產,食過一次藥都排唔清,後來我睇中醫,食左中藥,之後再check就清左,你可以試左中醫先

別墅

sandy_astroboy 發表於 18-7-15 13:56
樓主第一次有冇好好坐小月,睇中醫調理身體
最好問下醫生第二次是否都係吸宮,如果多過2次小產,可以係慣 ...

有呀,上次之後都坐左一個星期左右,之後都有一直食中藥調理,今次一有左都一路有打針食藥保胎,但只可以講一句,唔係你ge,點保都係會走

別墅

Kathy20 發表於 18-7-15 14:53
我之前都試過小產,食過一次藥都排唔清,後來我睇中醫,食左中藥,之後再check就清左,你可以試左中醫先
...

你係煲藥定沖劑?我一路都係飲沖劑za,唔知有冇用

複式洋房

國民生產總值:296

CHOWCHOWWW 發表於 18-7-15 15:09
你係煲藥定沖劑?我一路都係飲沖劑za,唔知有冇用

我飲開煲嘅,未飲過沖劑,但我諗應該唔係差好遠掛

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.