意見反饋
義工

網購天地 今日: 45|主題: 64764

[淘寶] 請教天貓官方直送退貨

男爵府

國民生產總值:5443

於6.18買左件傢俱要退貨(欠一配件至未能組裝使用)
請問
1) 如客服同意退貨,是否我自己選擇物流退回對方指定地方?(貨較重30KG+,而我又住鄉郊,運費都唔平)
2) 客服話,我先代支退貨運費,待他們收了貨,便安排分別退回1.貨價 2.運費
3) 開始覺得對方唔想我退貨( 因退回的運費相信也不少)我可以點做?唔想再糾纏!印象中,天貓貨品,假如產品問題,可 免費退貨.
4) 如果退貨,我可以選最方便的順豐嗎?

謝謝各位解答THANKS

王國熱話
準備第二胎,要戒人奶嗎?
餵奶巾一問
餵到幾多歲
請問有無用緊優合The One既媽媽?

珍珠宮

國民生產總值:33633

畀面勳章

hellomicky 發表於 18-7-15 14:04
於6.18買左件傢俱要退貨(欠一配件至未能組裝使用)
請問
1) 如客服同意退貨,是否我自己選擇物流退回對方指定 ...

天貓全球官方店?

我未退過, 不過, 你可以問下順豐要幾錢左右, 報俾佢地知先, 估應該無咩問題, .....
不過, 退貨地址佢地好似要按左退貨申請先知退去邊..... 退貨是買家安排物流退再退番運費...

天貓HK有個電話.. 3018-3610, 或打去問下幫唔幫到手....
Stay Hungry , stay foolish !!

男爵府

hinhin_ma 發表於 18-7-16 00:06
天貓全球官方店?

我未退過, 不過, 你可以問下順豐要幾錢左右, 報俾佢地知先, 估應該無咩問題, .....

係,天貓全球官方店,請問我要問順豐運費先?我本身唔想退,怕煩,叫佢補個配件,一直都話海外件唔支持補貨,而家又話幫我安排到補,我買左新了,所以必須要退貨,謝謝你(因為件貨都重,根本唔合經濟原則)退上去,可能都要$900+件貨價值只係300多人仔

珍珠宮

國民生產總值:33633

畀面勳章

hellomicky 發表於 18-7-16 00:25
係,天貓全球官方店,請問我要問順豐運費先?我本身唔想退,怕煩,叫佢補個配件,一直都話海外件唔支持補貨 ...

佢是退本地倉...即是HK, 所以運費只是到HK倉, 我之前又是買左貨, 配件有問題叫佢換貨, 又話唔得, 想退但又話要自己退去佢地倉先, 地址要按左申請之後先知, 本身件貨唔是貴, 最後怕煩無退, 而佢地俾左張20卷俾我....

提議你問清楚退去邊... 地址先....佢地D客服...我覺得好似發夢中, 唔知佢地答咩....或者試下打個電話問下...

你買左件咩貨?

Stay Hungry , stay foolish !!

男爵府

hinhin_ma 發表於 18-7-16 02:03
佢是退本地倉...即是HK, 所以運費只是到HK倉, 我之前又是買左貨, 配件有問題叫佢換貨, 又話唔得, 想退但又 ...

蝴蝶枱

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.