婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝晨早阿媽send 個voice mesg 黎,因為唔得閑加埋bb 訓覺一直都冇聽。
到頭先佢send 圖黎我睇完 再回返佢上一個voice message ,佢掃射式係咁用voice message 鬧我。
內容就係今朝佢問我某東西仲要唔要掉唔掉等等。其實佢係已經掉左,但係仲要鬧我。

佢個mesg 係大聲到叫破喉嚨。真係好彩佢冇兒子而係兩條女。如果佢做奶奶,新抱一定同佢反面。

而家我都嬲嬲地,今個星期唔鬼返去食飯 。。

(一定會有人話嫁左啲嘢唔好閒置娘家,但我嫁左七年前面果六年都經常喺娘家,只係而家有b 冇時間留咁耐姐)

珍珠宮

見少D可以嗎?

大宅

Chickentailbun 發表於 18-7-15 19:14
今朝晨早阿媽send 個voice mesg 黎,因為唔得閑加埋bb 訓覺一直都冇聽。
到頭先佢send 圖黎我睇完 再回返佢 ...

唉,同感,我媽又係好煩乜都要理,仲煩過我99(我99都冇咁煩),叫做係我媽,如果我奶奶係咁我就慘了。

大宅

Chickentailbun 發表於 18-7-15 19:14

「好彩佢無仔而係兩條女」
嘩,呢句我間唔中就同我家姐講架喇,如果我有阿哥細佬,我媽肯肯定係個麻煩奶奶

大宅

anna59 發表於 18-7-15 21:15
見少D可以嗎?

已經一個星期一次。

大宅

reallife 發表於 18-7-16 01:30
唉,同感,我媽又係好煩乜都要理,仲煩過我99(我99都冇咁煩),叫做係我媽,如果我奶奶係咁我就慘了。
...

我只可慨嘆佢係冇文化咩都鬧左先嘅師奶

有咩都係人地唔啱先,唔識忍耐和包容。
奶奶就一定爆左佢架啦。

大宅

hontari 發表於 18-7-16 03:57

「好彩佢無仔而係兩條女」

你又係有個家姐~
我家姐兩個細路比佢湊,一定比佢煩死。
佢都不時錄好多voice mesg 比我家姐同打比佢話啲工人點點點。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢有時都好煩……

珍珠宮

回覆 Chickentailbun 的帖子

再疏D可以嗎?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我媽係勁煩,成日諗人地衰。

我比錢佢唔肯要,轉頭同人講自己為d孫,仲要去返工我d 仔女洗鬼佢為咩

思想老土到爆,要生仔果d 人,但佢自己生得我一個。佢有同我講過,如果有仔生到,佢層樓會比個仔,我唔會有份,我即回佢,‘有仔有新抱都唔會同你住啦,你咁煩’

仲有好多野ga....

大宅

Chickentailbun 發表於 18-7-16 07:14
你又係有個家姐~
我家姐兩個細路比佢湊,一定比佢煩死。
佢都不時錄好多voice mesg 比我家姐同打比佢話啲 ...

我家姐又係成日講好彩我媽冇生仔,肯定同新抱唔啱

大宅

我愛Corina 發表於 18-7-16 09:37
我媽係勁煩,成日諗人地衰。

我比錢佢唔肯要,轉頭同人講自己為d孫,仲要去返工我d 仔女洗鬼佢為 ...

靚回啊!!
我有時都登我老豆辛苦 一日嘈到黑。。。。
真係有仔都唔敢同佢住

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Chickentailbun 發表於 18-7-16 03:46
靚回啊!!
我有時都登我老豆辛苦 一日嘈到黑。。。。
真係有仔都唔敢同佢住

我亞爸等到我18歲就離婚
我細個已經知佢地唔岩,我爸話我大個會明

大宅

我愛Corina 發表於 18-7-16 12:46
我亞爸等到我18歲就離婚
我細個已經知佢地唔岩,我爸話我大個會明

結果你明左

瑪瑙宮

Chickentailbun 發表於 18-7-16 04:49
結果你明左

知佢當年忍得好辛苦

男爵府

開心吸收勳章

無論點,都系阿媽....
我有時候都會同阿媽爭論幾句,而且阿媽有時候也會令我覺得唔開心.但無論點.拒都系阿媽...
無咩隔夜仇.我都一樣.我有時候激親阿媽拒都會原諒我.一樣對我甘好..
人生在世.能夠成為母女系一種 天下的緣份.
而且.媽媽付出真的好多.
無論點樣唔著.都會愛拒.孝順拒~~

大宅

回覆樓主:

我媽都勁煩,如果佢係我99反面10世!
老公主癌上腦。我細佬個女友都俾佢嚇走
我諗我細佬好難娶老婆,除非斷絕關係

大宅

回覆樓主:

d架媽咪識用voice message仲煩。句句開黎聽都係鬧人。真係好想 block咗佢

大宅

cancan2013 發表於 18-7-16 14:55
d架媽咪識用voice message仲煩。句句開黎聽都係鬧人。真係好想 block咗佢
...

係呀!就係咁
佢會send個voice message 問你今個禮拜返唔返嚟食飯但係後面嗰句一定係會諗住一啲悔氣說話譬如你返嚟食飯早啲出聲呀唔係一陣間冇預你食飯你又話要食呀或者你唔返嚟食飯又唔早啲出聲譽曬你啲餸又話唔食

真係躺著也 中槍 今日禮拜一咋喎你問我星期日幾點返嚟食飯真係答唔到你囉

又或者我喺屋企湊緊bb食奶佢會send個voice message或者返到去一入屋就鬧爆 搞到咁鬼眼都唔返嚟仲以為你唔使食呀你餵奶大曬咩早啲唔得嘅。有時有候架大佬呀

伯爵府

我媽有時都係煩,起碼個個係自己阿媽,頂兩句都唔會有隔夜仇

首頁

尾頁

跳至