婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

咁巧見到呢個po,好有共鳴~原本就快去旅行,心情靚靚,突然醒起上次買給阿媽的cream唔知佢用得好唔好,如果好今次再買,點知打去比佢鬧返轉頭,話我冇比到佢,只係收咗我D藥,鬧完就cut我線,哎~明明我買咗佢一盒我一盒,我自己果盒仲未用到…心情跌到落谷底,如果佢唔記得咪平淡D話我冇比到,我都接受得到…點解下下都鬧,搞到我咁sad?c6同阿仔都過來安慰我,不過我估去旅行果幾日都唔開心得起,令我猶豫仲買唔買手信比佢…唔買,又會被佢秋後算賬,想補都補唔返,佢記你成世,次次攞出來數算 `佢好似個刺蝟咁,太親近佢就會被刺,人哋係同阿媽講心事,佢就要防突然無心但爆大鍋,但係佢係自己阿媽,要孝順佢 只能等自己心情慢慢平伏

大宅

maem 發表於 18-7-18 23:09
咁巧見到呢個po,好有共鳴~原本就快去旅行,心情靚靚,突然醒起上次買給阿媽的cream唔知佢用得好唔好,如果 ...

好似陳秀珠在bb 來了的角色。
唔話得佢,一話又講霉氣說話,一係就係咪都鬧左先

大宅

我媽都係麻煩友...相反好好彩我有個好99。。。唔洗再同我媽一齊住。
佢成日都覺得人地做乜都係害佢咁。
之前抽居屋,填表封信寄失左,就話政府d人係咪覺得佢無錢買唔起,所以老作話無收過我地既表格。
人地請佢食野,兩日後肚痾,就懶人地請佢食嗰d野一定係變壞左或過左期。

大宅

Water0514 發表於 18-7-24 00:55
我媽都係麻煩友...相反好好彩我有個好99。。。唔洗再同我媽一齊住。
佢成日都覺得人地做乜都係害佢咁。
之 ...

嘩 呢個係我99
又係好鬼忟 寄失左幾咁奇
我99又係成日話人地啲乜乜乜攪到佢點點點
呢啲好煩啊

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

老人家通病

男爵府

回覆樓主

我阿媽都係間中就發癲,無理取鬧,小氣都爆,可能我就慣佢。成個皇太后咁,好討厭。如果佢唔係我媽我諗反咗面九世。忍佢真係忍得好辛苦。

禁止訪問

別墅

irisw 發表於 18-7-27 12:39
我阿媽都係間中就發癲,無理取鬧,小氣都爆,可能我就慣佢。成個皇太后咁,好討厭。如果佢唔係我媽我諗反咗 ...

我阿媽都係,永遠都係人哋錯,自己啱晒,話佢唔啱,即刻死撐話自己係永遠啱晒,我哋係佢仔女仲死,一定要俾佢鬧,已經買晒車買屋俾佢都唔會意覺得自己做咗好多以為我哋,態度講嘢永遠冇好

複式洋房

回覆樓主

我呀媽都好爆,
有日我老公回娘家幫我拎d野,
我呀媽同我老公講話:你老婆成日係我面前話老爺奶奶,我有幫你鬧返佢架-_-;
點諗到竟然比最親既人出賣,係咪想我老公即刻同我離婚:P

大宅

tuesdaypo 發表於 18-8-4 01:55
我呀媽都好爆,
有日我老公回娘家幫我拎d野,
我呀媽同我老公講話:你老婆成日係我面前話老爺奶奶,我有幫 ...

係啊係啊 會講呢啲嘢。
佢明知我唔想比99湊b ,佢成日同我老公講,你阿媽第時退休咪可以湊阿b 囉。
我xyz 。。。係咪玩嘢啊。。。

男爵府

回覆樓主

我媽都係

首頁

尾頁

跳至