自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話啱啱幫BB揸左cream,未吸收,仲"笠笠"地
唔方便俾人摸

別墅

wannabe118 發表於 18-7-16 00:29
其實 我係睇左bk之後 先知道原來摸人個b係大罪

申利:唔會亂摸人個b 除非好熟或近親。

我又唔覺得係大罪嘅
但有時啲人真係好肉緊
捉住bb隻腳fing呀
摵佢面珠呢啲係好過火

別墅

ChuChu0808 發表於 18-7-16 11:57
一句 “眼看手勿動” 應可解決

呢個幾好,最多少少口講

珍珠宮

lulalulahey 發表於 18-7-15 21:50
我成日同bb出街,係食開嘅餐廳/等緊過馬路/去街市/係商場行行企企,不時都會有人撩bb傾計/笑/玩,呢啲善意 ...

我會抱實BB轉身背向佢。

珍珠宮

wannabe118 發表於 18-7-16 00:29
其實 我係睇左bk之後 先知道原來摸人個b係大罪

申利:唔會亂摸人個b 除非好熟或近親。

好奇一問,你唔介意陌生人無洗手隨便摸你BB嗎?

珍珠宮

Miulo 發表於 18-7-16 05:05
我建議你哋咁緊張嘅媽咪,真係唔好帶小孩出街,咁先可以避免比人掂到小孩,而且街外空氣咁差,好易吸入污煙 ...

講緊唔識的人出手摸wor。其實就算係成年人,都唔鍾意比陌生人摸啦。咁點解BB仔就要接受陌生人手多多? 唔接受就唔好出街?

別墅

mrschocolate 發表於 18-7-16 16:17
好奇一問,你唔介意陌生人無洗手隨便摸你BB嗎?

你應得佢好客氣(emoji)
既然佢咁大方,不妨試下係街捉人隻手摸下自己面呀,叫人捉實下自己大髀睇下會點囉

男爵府

回覆樓主

初時我女細(未夠1歲).. 有小朋友(大約8-9歲)見到我女話佢好得意就想摸佢塊面.. 我都會用手擋開.. 再用好溫和既聲線講唔好摸bb面仔啊.. 始終咁細個.. 唔舒服病就唔好喇..

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Miulo 發表於 18-7-16 04:46
你又真係好誇張喎,連男家親人都唔比點(應該係你憎男家就真),其實你咁樣,不如唔好帶個女出街會比較好, ...

誇張?
當小朋友俾人摸完塊面生粒粒、摸完手食手指病左例如傷風感冒手足口病
睇醫生餵藥全日扭計半夜喊到癲,就會產生本能保護佢
況且你唔知男家衛生情況我唔怪你,唔多講
仲有,我帶個女出街要預左俾人摸?
小朋友冇自尊?唔洗受尊重?
覺得可愛就摸,咁我覺得你得意搓下你塊面得唔得?

首頁

尾頁

跳至